BARENDRECHT IS BINNEN HET HALFUUR KLAAR: 4-0 BIJ QUICK

Barendrecht heeft de koppositie in de Derde Divisie B versterkt. De rood/witten
wonnen zaterdag in Den Haag overtuigend met 4-0 van Quick, terwijl medekoploper Stedoco opnieuw punten morste. De ploeg uit de Alblasserwaard verloor op eigen veld met 1-0 van Meerssen.

Daarmee is het gat tussen Barendrecht en Stedoco – op zaterdag 17 februari ontmoeten ze elkaar op De Bongerd – drie punten geworden. In december stond de ploeg van trainer Leen van Steensel er nog negen (!) achter.

Ook deze zaterdag verliep het scenario op rolletjes. Eerst ging Stedoco in de 89ste minuut onderuit tegen Meerssen, daarna moest Barendrecht in Den Haag aan de bak tegen Quick, dat pas nog van Stedoco had gewonnen.

De rood/witten waren dus gewaarschuwd en maakten het karwei binnen het half uur professioneel af. Al na zeven minuten prikte Aness Serghini de 0-1 binnen. De aanvaller miste kans nummer twee, maar Tren Drexhage zette dat recht en zorgde voor 0-2 op aangeven van Joey Jongman. Tim Eekman stond aan de basis van de 0-3 door Brent Vugts.

Daarmee had de hele voorhoede gescoord en was Barendrecht eigenlijk vrij snel klaar bij Quick. Een tegenvaller was dat Serghini geblesseerd van het veld moest, Olek Mrowicki was zijn vervanger.

Gas terug
Na de rust nam Barendrecht gas terug en gebeurde er niet zo veel meer. Er werd nog wel gewisseld. Jay Brand en Robbert Olijfveld kwamen in het veld voor Danny Monster en Tren Drexhage. Ook Niels Vorthoren draafde nog op, hij maakte er vlak voor tijd 0-4 van. Daarna was het klaar en kon Barendrecht opnieuw met een tevreden gevoel naar huis.

Quick-Barendrecht 0-4 (0-3)
7. 0-1 Serghini, 15. 0-2 Drexhage, 20. 0-3 Vugts, 90. 0-4 Vorthoren, scheidsrechter Meilink.
Scheidsrechter: Meilink. Gele kaart: Kouwenhoven (Quick).
Opstelling Quick: Zunderdorp, Van Haaften, Fischer, Bilgi (46. Nava), Kouwenhoven, Van Mierlo (64. Ekinci), Bouyaouzan, Lemmers, Huntink, Emegha (81. Roethof), Sambo.
Opstelling Barendrecht: Van der Meer; Eekman, De Graaf, Monster (70. Brand), Jouhri; Bayram, Jongman, Van der Stoep (78. Schop); Vugts (78. Vorthoren), Drexhage (70. Olijfveld) en Serghini (41. Mrowicki).

Drie punten
Barendrecht loopt uit op Stedoco, de rood/witten hebben 44 punten uit 20 duels, Stedoco staat op 41, dan volgt Sportlust’46 met 35 punten. Er zijn voor Barendrecht nog veertien wedstrijden te gaan.

Tweede periode
Ook in de tweede periode doet Barendrecht het goed. Met daarin nog drie wedstrijden te spelen, staan de rood/witten zes punten voor op Meerssen en zeven op Blauw Geel, dat nog wel een duel tegoed heeft. Stedoco won de eerste periode.

Vrij
Komende zaterdag is Barendrecht vrij. Een week daarna, zaterdag 17 februari, is de kraker tegen Stedoco. Op De Bongerd wordt dan om 14.30 uur afgetrapt. Alles wat rood en wit een warm hart toedraagt is die middag welkom om de thuisploeg in deze topper te ondersteunen.

Oefenwedstrijden
Barendrecht speelt daarvoor nog wel twee oefenwedstrijden: op dinsdag 6 februari in Ridderkerk als een combinatieteam van Barendrecht 1 en Onder-23 RVVH treft, aanvang 20.00 uur. Twee dagen later, donderdag 8 februari, komt Jong Sparta naar De Bongerd, ook dan is het begin om 20.00 uur.