BARENDRECHT JO-19 NOG MET LEGE HANDEN

Na het thuisverlies vorige week op De Bongerd tegen MVV Maastricht (1-3), is JO19-1 zaterdag opnieuw onderuit gegaan in de competitie. In de tweede speelronde was Excelsior Maassluis te sterk voor de rood/witten, die na twee duels dus nog met lege handen staan.

Barendrecht liet het betere van het spel zien en domineerde gedurende de hele wedstrijd. De rood/witten bewijzen hiermee serieus mee te kunnen doen in de Tweede Divisie, waar het afgelopen zomer naar promoveerde. Het veldspel was beter en het voetbal maakte met veel balbezit een verzorgde indruk. Jammer genoeg lieten de BVV-talenten wel flink wat kansen onbenut. Omdat in de 34e minuut een inzet van gastheer Excelsior Maassluis ternauwernood kon worden gekeerd, bleef de eerste helft doelpuntloos.

Helaas bleek Excelsior Maasluis vlak na rust beter georganiseerd tijdens de spelhervattingen. Door een kopbal vanuit een corner viel het eerste tegendoelpunt. Barendrecht wist hierna wel meteen de gelijkmaker binnen te schieten 1-1. Voordat de Bongerdbewoners op voorsprong konden komen, hetgeen verdiend zou zijn geweest, sloeg Excelsior Maassluis toch toe bij matig verdedigen van Barendrecht. Na 65 minuten breidde Excelsior Maassluis de voorsprong zelfs uit naar 3-1. Toine van Loo wist vlak voor het eindsignaal de BVV nog wel naar 3-2 terug te brengen, maar voor de gelijkmaker resteerde te weinig tijd.

Barendrecht JO-19 staat – na een ongeslagen bekerreeks – in de competitie vooralsnog dus nog met lege handen. Zaterdag kunnen de rood/witten de eerste punten halen, als OJC Rosmalen om 14.30 uur de tegenstander is op sportpark De Bongerd.