BARENDRECHT JO12 WINT INTERNATIONAAL TOERNOOI BIJ ZWALUWEN

De pupillen van Barendrecht JO12 hebben zich zaterdag van hun beste kant laten zien. De rood/witten wonnen in Vlaardingen de tweede editie van het internationale toernooi om de Arie van den Bos Memorial Cup.

Op het sterk bezette toernooi bij vv Zwaluwen kwamen deelnemers uit België, Duitsland en Nederland in actie. In de poulefase werden de Bongerdbewoners met negen punten knap tweede achter het sterke Nieuwerkerk. In de kwartfinale werd het Belgische Harelbeke met een nipte overwinning (1-0) verslagen, waardoor Barendrecht JO12 het in de halve finale mocht opnemen tegen het JO13 team van FC Eindhoven, dat uitkomt in de derde divisie. In deze wedstrijd vielen de mooiste doelpunten en met een 5-2 overwinning mochten de Barendrechtse jeugdtalenten zich opmaken voor de finale.

Dat werd een sportieve revanche tegen poulewinnaar Nieuwerkerk. Na een lange dag waren de beste kansen voor de BVV en met een meer dan terechte 2-0 overwinning werd de eerste plek behaald. Een mooi resultaat, waarmee Barendrecht JO12, o.l.v. Austen Zwaal en Robin Fredriks, sterke deelnemers als Quick Boys, TOGB, Zwaluwen, OJC Rosmalen, ’t Zand, Erler sv ’08 en de reeds genoemde teams achter zich liet.