BARENDRECHT KLAAR NA VERLIES TEGEN EFFECTIEF HOEK

Barendrecht kan de nacompetitie in de Derde Divisie en de eventuele kans op promotie naar de prullenbak verwijzen. De rood/witten verloren dinsdagavond thuis tegen Hoek met 3-1. De afstand met de o zo belangrijke plek 4 is – met nog twee competitieduels te gaan – te groot geworden.

Barendrecht-Hoek was dinsdagavond op De Bongerd een bizar duel. De ploeg van trainer Richard Elzinga speelde een uur lang misschien wel een van de beste wedstrijden van het seizoen. Maar de beloning bleef uit.

De eerste helft beukten de rood-witten op het doel van Hoek. Pogingen van Tim Eekman, Niels Vorthoren, Bart Deprez en Romano van der Stoep leverden niets op. Vlak voor rust was Vorthoren nog het dichtste bij, hij stuitte op de Zeeuwse doelman Jordi de Jonghe.

Ook na de rust een gedreven Barendrecht dat jacht maakte op de 1-0. Ugur Altintas schoot over, een pegel van Joey Jongman werd van de lijn gehaald. Na een uur was het dan eindelijk prijs. Romano van der Stoep haalde hard uit, de bal ging tegen de touwen, 1-0. Tim Eekman was dicht bij nummer twee, maar mikte naast.

Gelijk
Een paar minuten later ging het gruwelijk mis. Er was balverlies van Marouane Bakour, invaller Kayo Renwarin liet zich aftroeven zodat Steve Schalkwijk alleen op doelman Jesper Harmans af kon. Hij knalde raak, 1-1. Hoek was tot dat moment nog nauwelijks in de buurt van het Barendrecht-doel geweest.

En het werd nog erger. Na een uitval kwam de bal bij Istvan Bakx die zo maar de 1-2 mocht binnen schieten. Zo stond het duel om plek 4 in tien minuten tijd totaal op zijn kop. Hoek bleek hyper-efficiënt in de afwerking.

Barendrecht was aangeslagen en probeerde het nog. Bakour schoot naast. De beslissing viel een kwartier voor tijd toen oud-prof Bakx nog een keer raak mikte, nu via de paal, 1-3. Daarmee waren in een klap alle promotiedromen voorbij.

Hoek kreeg nog een strafschop, maar de inzet van Rick Impens werd door Harmans knap gestopt. In de slotfase liep invaller Peter de Lange nog tegen een rode kaart (twee keer geel) aan, waarmee het geweldige eerste uur al helemaal vergeten was. Einde seizoen, volgend jaar beter in de Derde Divisie.

Ugur Altintas passeert twee Hoek spelers.
Niels Vorthoren ziet zijn kopbal vlak voor rust gestuit door de Zeeuwse doelman Jordi De Jonghe.
Tim Eekman regelmatig mee ten aanval met voorzetten van de zijkant.
Bart Deprez komt net te kort om een voorzet af te ronden.
De aan het oog gekwetste Romano van der Stoep viert zijn 5e competitietreffer na een harde uithaal, 1-0.
Barendrecht op jacht naar de 2-0.
De in de slotfase ingevallen Peter de Lange werd kort na zijn invalbeurt met 2 keer geel van het veld gestuurd.
Jesper Harmans keert de strafschop van Rick Impens, nadat zijn ingreep op de rand van de zestien met een strafschop werd bestraft.

Barendrecht – Hoek 1-3 (0-0)
60. 1-0 Van der Stoep, 65. 1-1 Schalkwijk, 69. 1-2 Bakx, 76. 1-3 Bakx.
Scheidsrechter Van Leeuwen. Rode kaart: De Lange (Barendrecht, 2x geel), gele kaart: Van Dijk (Barendrecht).
Opstelling Barendrecht: Harmans; Eekman, Husen (76. De Lange), Van Dijk (46. Renwarin), Masrhalmi; Vorthoren, Jongman (79. Cornet), Van der Stoep; Bakour, Deprez en Altintas.
Opstelling Hoek: De Jonghe; Oosterlen, Martens, Embrechts, Bannani; Verwilligen, Jabar Zada, Bakx (88. Constantia); Delannoy (90. Franse), De Jager (46. Schalkwijk) en Impens.

Zevende
Barendrecht zakt naar de zevende plaats in de Derde Divisie, met nu vijf punten minder dan Hoek. De nacompetitie is daarmee vrijwel zeker uit beeld. FC Lisse kan woensdag al kampioen worden. De periodetitels gaan dan naar Sportlust’46, Sparta Nijkerk en (voorlopig) Hoek. Barendrecht was dit seizoen gewoonweg te wisselvallig om daar aanspraak op te mogen maken.

DVS’33
Barendrecht heeft nog twee wedstrijden te gaan. Komende zaterdag uit bij DVS’33, in Ermelo. En op de slotdag, zaterdag 4 juni, thuis, op De Bongerd tegen Sparta Nijkerk.