BARENDRECHT KOMT NIET DOOR ROOD-ZWARTE MUUR EN VERLIEST BIJ DE TREFFERS

barendrecht heeft zaterdagavond de tweede nederlaag van het seizoen geleden. De rood/witten verloren in Groesbeek met 1-0 van laagvlieger De Treffers. De ploeg van trainer Leen van Steensel kreeg na rust kansen op de gelijkmaker, maar de bal wilde er gewoonweg niet in.

Barendrecht begon in de vertrouwde formatie, het miste alleen nog de geblesseerde Aness Serghini. De eerste kans was voor De Treffers, Willem den Dekker zag zijn inzet gestopt door Barendrecht-keeper Bradly van der Meer.

Daarna namen de bezoekers het heft in handen. Tren Drexhage stuitte op De Treffers-doelman Niels Kornelis, die Barendrecht nog wel vaker in de weg zou zitten. De rood/witten hadden pech toen Joey Jongman uit een vrije trap tegen de lat schoot.

Halverwege de eerste helft was het aan de andere kant raak. Verdediger Guus Joppen kopte binnen na een afgeslagen hoekschop, 1-0. Barendrecht moest in de achtervolging, kansen voor Bram de Bruin en Brent Vugts hadden geen resultaat.

Van de lijn
Ook na de rust vrijwel eenrichtingsverkeer naar het Treffers doel, maar nog zonder succes. Uitgespeelde kansen kwamen er weinig. In de slotfase voerden de bezoekers de druk op. Vugts stuitte op Kornelis. Een kans voor Drexhage werd van de lijn gehaald. Barendrecht stuurde de lange Timo de Graaf naar voren, hij schoot knap in, maar weer redde de Treffers-keeper.

In de tegenaanval was de thuisploeg soms gevaarlijk, maar Barendrecht bleef loeren op de gelijkmaker. In de extra tijd ging een kopbal van invaller Josua Kassels voor het doel langs. Bradly van der Meer voorkwam nog de 2-0 van Jorn van Hedel met een fraaie redding. Het bleef 1-0, wat voor De Treffers de eerste zege van het seizoen was.

Tren Drexhage zet druk op Tjeu Langeveld.
Joey Jongman sterk aan de bal.
Constantijn Schop in duel met Gavin Vlijter.
Bram de Bruin ontwijkt tackel van Sebastiaan van Brakel.
Guus Joppen (4) kopt de bal na een voorzet binnen. Bradly van der Meer is kansloos, 1-0.
Olel Mrowicki op weg naar de zestien.
Timo de Graaf in het laatste kwartier mee ten aanval als extra spits.
Joshua Kassels zet voor in de 7 minuten extra tijd..
Een muur van verdedigers in het doel van De Treffers. De bal wil er niet in.
Geen beloning voor de geleverde arbeid. Teleurstelling bij Joey Jongman.

De Treffers-Barendrecht 1-0 (1-0)
22. 1-0 Joppen.
Scheidsrechter Winkel, gele kaarten: Van der Sluijs, Joppen, Van Bakel, Ippel (De Treffers), Schop en Jongman (Barendrecht).
Opstelling De Treffers: Kornelis; Langeveld, Joppen, Ippel, Den Dekker, Vlijter (69. Thomassen), Van Hedel, Van Bakel (81. Kok), Waterink, Van der Sluis en Altena.
Barendrecht: Van der Meer; Schop (70. Brand), De Graaf, Monster, Rook; Bayram (60. Van der Stoep), Jongman, De Bruin; Mrowicki (77. Vermeer), Drexhage en Vugts (77. Kassels).

Vierde
Barendrecht raakt de koppositie kwijt en zakt naar de vierde plek in de Tweede Divisie. De rood-witten hebben nu 16 punten uit 8 wedstrijden, een minder dan de twee lijstaanvoerders Rijnsburgse Boys en AFC. Quick Boys is derde met 16 uit 7.

Spakenburg
Komende zaterdag speelt Barendrecht weer uit, nu in en tegen Spakenburg, de kampioen van vorig jaar. Op sportpark De Westmaat wordt om 15.00 uur afgetrapt.