BARENDRECHT KOPJE ONDER IN DIEPE ZUIDEN: 3-1 VERLIES BIJ MEERSSEN

Er is een einde gekomen aan de lange reeks ongeslagen wedstrijden van Barendrecht. De rood/witten gingen zaterdagavond in en tegen Meerssen met 3-1 onderuit. Zo werd er niet geprofiteerd van het nieuwe puntenverlies van Stedoco.

Barendrecht stond in Zuid-Limburg met de vertrouwde formatie van de laatste weken aan de aftrap. Toch is het de vraag in hoeverre de 185 kilometer lange busreis goed was verteerd, want de bezoekers kenden een beroerd begin.

Al na elf minuten ging de bal op de strafschopstip. SV Meerssen sloeg dankzij Cem Unal direct toe, 1-0. En de stofwolken waren nauwelijks opgetrokken, of het thuispubliek kon weer juichen. Opnieuw was Unal na een verkeerde terugspeelbal de gevierde man, 2-0.

Barendrecht stond erbij en keek erna. Waar was de ploeg die de afgelopen weken zo veel indruk had gemaakt en met een indrukwekkende inhaalrace de ongenaakbaar geachte koploper Stedoco had bijgehaald en zelfs had ingehaald. Nu stond het met 2-0 achter bij Meerssen, dat overigens laatst ook Stedoco al had geklopt.

Vlak voor de rust werd Taner Bayram naar de kant gehaald, Niels Vorthoren was zijn vervanger. Barendrecht drong in deze fase aan, maar zonder succes.

Ook na de rust probeerden de rood/witten een vuist te maken, maar twee doelpogingen werden van de lijn gehaald. Zoals zo vaak valt het doelpunt dan aan de overkant. Meerssen kwam er vlot uit en Testimony Odetola zorgde voor 3-0. Daarmee was binnen een uur de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

Barendrecht deed nog wat terug via invaller Robbert Olijfveld, maar verder kwamen de bezoekers niet. Een kansloze nederlaag die maar gauw vergeten moet worden.

SV-Meerssen-Barendrecht 3-1 (2-0)
11. 1-0 Unal (strafschop), 14. 2-0 Unal, 55. 3-0 Odetola, 67. 3-1 Olijfveld.
Scheidsrechter Kuiper, gele kaarten Drexhage en Monster (Barendrecht) en Flapper (Meerssen).
Opstelling SV Meersen: Quaden; Roumen, Kuijs, Knops, Unal, Vankan (86. Hannon), Van
Dijck (86. Husic), Simons, Ceha, Odetola-Benjamin (86. Lacroix) en Flapper.
Opstelling Barendrecht: Van der Meer; Eekman, De Graaf, Monster, Jouhri; Bayram (40. Vorthoren), Jongman, Van der Stoep; Vugts, Drexhage (62. Olijfveld) en Serghini (62. Mrowicki)

Tweede
Barendrecht zakt naar de tweede plaats met nu 45 punten uit 22 duels, Stedoco heeft een punt meer, maar ook een wedstrijd meer gespeeld. Sportlust’46 staat op 39 punten. Opvallend is dat in top de verschillen in het aantal afgewerkte ontmoetingen groot zijn. Zo heeft TEC nog maar 19 duels gespeeld en Stedoco al 23.

Periodetitel
Barendrecht had zaterdag de tweede periodetitel voor het grijpen na het gelijkspel van Blauw Geel. Dat mislukte, de rood-witten hebben nog een kans, uit bij UNA op 9 maart. Dan wordt duidelijk of het extraatje kan worden binnengehaald. Stedoco won de eerste periode.

Hoek
Komende zaterdag moet Barendrecht opnieuw ver op reis. Nu is Hoek op Zeeuws-Vlaanderen de opponent. In Zeeland wordt om 14.30 uur afgetrapt. Eerder dit seizoen verloor Barendrecht op De Bongerd met 3-4 van Hoek. De Zeeuwen kwamen zaterdag niet in actie omdat het veld van TEC in Tiel op het laatste moment werd afgekeurd.

Foto’s: SV Meerssen