BARENDRECHT KRUIPT OMHOOG NA KNAPPE WINST IN HARKEMA

Barendrecht lijkt eindelijk de smaak te pakken te hebben in de Derde Divisie. Na een stroef begin van het seizoen boekten de rood-witten zaterdag de tweede achtereenvolgende competitiezege, nu uit bij nummer twee Harkemase Boys. De nog ongeslagen Friezen werden op eigen veld knap met 4-2 geklopt. De ploeg van trainer Richard Elzinga kruipt weg daarmee uit de onderste regionen.

De Barendrecht-oefenmeester – een geboren Fries – kon in Harkema niet beschikken over Danny Monster en Stef Swank. Wel was Stanley Husen achterin weer terug. Kevin Cornet begon op de bank, Anass Marshalmi was opnieuw zijn vervanger op links. Ook spits Bart Deprez stond voor het eerst na zijn blessureleed aan de aftrap.

Barendrecht begon sterk en kreeg via Joey Jongman en Bart Deprez al direct twee goede kansen. Later volgden mogelijkheden voor Marouane Bakour en Romano van der Stoep, zonder resultaat. Ugur Altintas mikte naast. Bakour kwam alleen voor de keeper, maar miste. Een tweede poging van Altintas ging naast.

Maar acht minuten voor rust was het dan wel raak. Een voorzet vanaf links van Anass Masrhalmi zeilde via een verdediger het doel in, 0-1. En vlak voor de onderbreking was Bakour dicht bij de 0-2, maar de bal ging nu via een verdediger en de doelman tegen de paal.

Gelijk
In deel twee kwamen de Friezen sterk opzetten. Een eerste poging kon nog worden geblokt door Romano van der Stoep, even later was het wel prijs. Jhurey Margaritha zorgde van dichtbij voor de 1-1.

Barendrecht had het even zwaar en zag twee inzetten van Harkema voorlangs gaan, maar rond het uur stonden de bezoekers op. En hoe. Joey Jongman knalde van afstand ongenadig hard raak, 1-2. Zijn derde doelpunt alweer dit seizoen.

Harkema leek weer gelijk te komen, maar de treffer van Arnoud Bentum werd afgekeurd wegens buitenspel. Elzinga haalde Deprez naar de kant en stuurde Peter de Lange het veld in. Een klein kwartier voor tijd viel de beslissing. Topscorer Niels Vorthoren zorgde na een een-twee met Altintas voor de 1-3. Zijn vijfde succes deze voetbaljaargang.

In de extra tijd werd het nog even spannend toen Mark Bruintjes 2-3 aantekende, maar Peter de Lange had opnieuw het laatste woord. Zijn 2-4 op aangeven van invaller Qrushinco Rosina gooide het duel definitief in het slot.

Bart Deprez vindt keeper Erick Jansema op zijn weg. Jansema voorkomt een 0-1 achterstand
Romano van der Stoep wacht op de opkomende Anass Masrhalmi en stuurt hem diep. Anass scoort vervolgens via een tegenstander de 0-1
Ugur Altintas sterk in het duel
Joey Jongman heeft vanaf 25 meter verwoestend hard uitgehaald, 1-2. Joris Voest kijkt met ongeloof
Topscorer Niels Vorthoren passeert beheerst keeper Erick Jansema en scoort zijn vijfde competitie treffer, 1-3
De vaak mee ten aanval trekkende Tim Eekman wordt gestuit door Joris Voest
Harkemase Boys blijft gaan voor een goed resultaat en is regelmatig gevaarlijk voor het doel van Jeffrey Verkerk
De ingevallen Qrushinco Rosina is de Harkemase Boys verdediging te snel af
Peter de Lange flikt het weer. Hij scoort even als vorige week in blessuretijd, 2-4
Joey Jongman viert de zekere overwinning met zijn geblesseerde teamgenoten Danny Monster en Kevin Cornet bij de reclameborden

Harkemase Boys-Barendrecht 2-4 (0-1)
36. 0-1 Masrhalmi, 46. 1-1 Margaritha, 61. 1-2 Jongman, 78. 1-3 Vorthoren, 90+4. 2-3 Bruintjes, 90+5. 2-4 De Lange.
Scheidsrechter: De Cock, gele kaarten: Dijkstra, Beimers en Voest (Harkemase Boys).
Opstelling Harkemase Boys: Jansema; Achuna, Voest, De Graaf (33. Postma), Visser, Margaritha, Bentum (46. Beimers), Bouius, Bruintjes, De Jong en Dijkstra (77. Van Duinen).
Opstelling Barendrecht: Verkerk; Eekman, Husen, Van Dijk, Masrhalmi; Altintas, Jongman, Vorthoren; Bakour, Deprez (70. De Lange) en Van der Stoep (83. Rosina).

Acht
Barendrecht heeft nu 8 punten uit zeven duels en neemt wat afstand verder van de onderste plaatsen in de Derde Divisie. Goes is de hekkensluiter met 4 punten. Koploper Sparta Nijkerk heeft 17 punten, gevolgd door FC Lisse met 13 Harkemase Boys met 12 punten.

Goes
Komende zaterdag komt Goes naar De Bongerd. De aftrap is om 14.30 uur.

ADO’20
Barendrecht speelt in de volgende ronde van de grote KNVB-beker uit tegen ADO’20. De ploeg uit Heemskerk speelt net als de rood-witten in de Derde Divisie, maar dan de zondagtak. Het duel wordt op woensdag 27 oktober afgewerkt.

Samenvatting (met dank aan Harkemase Boys)

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden