BARENDRECHT KRUIPT OMHOOG NA WINST BIJ SPORTLUST ’46

Barendrecht heeft de tweede zege van het seizoen in de Derde Divisie B te pakken. De rood-witten, in het blauw gestoken, wonnen bij Sportlust’46 in Woerden met 1-0. Topscorer Robbert Olijfveld knikte vlak voor rust de enige treffer tegen de touwen. Winnen bij Sportlust is een knappe prestatie, want de afgelopen twee seizoenen lukte dat de Bongerd-formatie niet. Eerder werd een 2-0 voorsprong verspeeld tot 2-2, vorig jaar verloor de ploeg van trainer Leen van Steensel met 2-0.

Deze editie begon voor de bezoekers zonder Joey Jongman, de spelmaker is niet fit en zat ook niet op de bank. Taner Bayram was zijn vervanger. Brent Vugts was weer terug, daardoor begon Aness Serghini op de bank.

De eerste kansen waren voor Barendrecht, maar een inzet van Vugts op aangeven van Oleg Mrowicki ging naast. Ook pogingen van Tim Eekman, Romano van der Stoep en Bayram hadden geen resultaat. De beste kans voor rust was voor Van der Stoep na knap voorbereidend werk van Vugts, maar de Haagse middenvelder kreeg zijn voet er niet achter. Maar een minuut later was het wel raak. Eekman zette voor en Robbert Olijfveld kopte in de verste hoek raak, 0-1. Het derde succes alweer dit seizoen voor de Rotterdamse spits.

Na rust had Barendrecht opnieuw de overhand, al kreeg Sportlust’46 ook mogelijkheden. Een kopbal van Berkvens ging over. Brent Vugts  had er 0-2 van kunnen maken, maar miste. Halverwege de tweede helft moet aanvoerder Danny Monster geblesseerd naar de kant. Hij werd vervangen door Gilmaro van de Werp die daarmee zijn eerste competitieminuten maakte.

In de slotfase begon de thuisploeg er weer in te geloven, de mogelijkheid voor Abdallah al Mahdi had geen resultaat. Ook kansen voor Olijfveld en Luc Dielhof leidden niet tot de beslissing. Sportlust kwam nog een keer gevaarlijk door. Barendrecht mazzelde toen het schot van
Laghmouchi via de bovenkant lat over ging. In de laatste vijf minuten extra hield Barendrecht stand, zodat er na twee mislukte pogingen nu wel in Woerden werd gewonnen.

Romano van der Stoep in duel met Redouan Hazzat.
Aanvoerder Danny Monster grijpt koppend in, hij viel later geblesseerd uit.
Nadir Jouhri stuurt Brent Vugts diep.
Luc Dielhof schermt de bal af voor Redouan Hazzat.
Robbert Olijfveld kopt de bal diagonaal binnen, buiten bereik van keeper Romero Antonioli, 0-1.
Taner Bayram comfortabel en sterk aan de bal tegen Sportlust’46.
Brent Vugts soleert de zestien in en schiet vervolgens rakelings naast de verste paal.
Olek Mrowicki bezorgde Martijn Jansen met zijn snelheid een lastige middag.
Invaller Aness Serghini in duel met Reduoan Hazzat.
Barendrecht mazzelde toen het schot van Soufiane Laghmouchi via de bovenkant lat over ging na slordig bal verlies.

 

Sportlust’46-Barendrecht  0-1  (0-1)
40. 0-1 Olijfveld, scheidsrechter De Brito Roque.

Opstelling Sportlust’46: Antonioli; Checkley (58. Screever), Duisterhof (82. Taleb), Monteiro, Jansen; Heideman, Berkvens (82. Muit), Hazzat, Laghmouchi; Al Mahdi en Groothusen (67. De Weerd).

Opstelling Barendrecht: Van der Meer; Eekman, De Graaf, Monster (68. Van de Werp), Jouhri; Dielhof (81. Van de Kreeke), Bayram, Van der Stoep; Mrowicki (81. Drexhage), Olijfveld en Vugts (62. Serghini).

Stand
Barendrecht klimt langzaam omhoog in de Derde Divisie, de rood-witten hebben nu 6 uit 3. Bovenaan staan Gemert en Stedoco met 7 uit 3. Er worden zondag nog vijf duels gespeeld.

Quick
Komende zaterdag speelt Barendrecht weer thuis, tegen Quick uit Den Haag, aftrap op De Bongerd is om 14.30 uur.