BARENDRECHT LAAT WINST BIJ STEDOCO GLIPPEN

Barendrecht heeft zaterdag verzuimd op te rukken naar de zo belangrijke plek vier in de Derde Divisie, de positie die mogelijk recht geeft op de nacompetitie. De rood/witten leken in Hoornaar, bij Stedoco, op weg naar een zege, maar vlak voor tijd werd het toch nog 2-2. Een domper voor de ploeg van trainer Richard Elzinga, die nog vijf wedstrijden te gaan heeft.

Barendrecht weet wat het daarin te doen staat, eindigen in de subtop en dan hopen dat er achter de kampioen en periodetitelwinnaars nog een plekje overschiet om kans te maken op het toetje voor eventuele promotie.

De eerste kans was zaterdag voor spits Bart Deprez, hij stuitte op de keeper. Ook Romano van de Stoep kwam in kansrijke positie, maar weer redde de doelman van Stedoco. Barendrecht mazzelde toen de thuisploeg rond het half uur de lat raakte. In de tegenstoot was het wel raak. Deprez prikte de 0-1 binnen uit een voorzet van Tim Eekman.

Na de rust een wisselend spelbeeld, met mogelijkheden voor beide ploegen. Joren Schröder schoot naast, Ugur Altintas had Barendrecht op 0-2 kunnen zetten, maar mikte voorlangs. Ook Marouane Bakour was dicht bij succes, zijn inzet werd door de Stedeco-sluitpost
over de lat getikt.

Met nog een kwartier te gaan stuurde Stedoco-trainer Frans Adelaar twee verse krachten het veld in. Een van hen, spits Olivier Pilon, maakte al gauw de 1-1. Ook Barendrecht wisselde met succes. Anass Masrhalmi kwam in het veld voor Altintas. De Barendrechter stond er nog geen minuut in of hij zorgde voor 1-2.

Ook Peter de Lange viel in, voor Deprez. Barendrecht telde af naar het einde en de winst, kreeg via Niels Vorthoren een goede kans om de score nog verder uitbreiden, maar drie minuten voor tijd liep het toch weer fout. Steven Edwards kopte de gelijkmaker, 2-2. De Barendrechters baalden en beseften dat ze twee punten hadden laten liggen.

Ugur Altintas schudt zijn tegenstander van zich af.
Bart Deprez viert zijn openingstreffer, de vierde van de spits in twee wedstrijden.
Joey Jongman probeert het van afstand.
Romano van der Stoep speelt de bal in één keer door naar een medespeler.
Kevin Cornet wint een kopduel.
Trainer Richard Elzinga gebruikt een korte onderbreking om instructies te geven.
Verdediger Stanley Husen in duel met de keeper van SteDoCo.
Olivier Pilon scoort in de 80e minuut de gelijkmaker voor SteDoCo
Invaller Anass Masrhalmi (22) viert op de achtergrond zijn razendsnelle treffer.
Breekijzer Peter de Lange kon Barendrecht helaas geen derde treffer bezorgen.
De inzet van Niels Vorthoren wordt geblokt. Even later zou SteDoCo de gelijkmaker scoren.

echt

Stedoco-Barendrecht 2-2 (0-1)
28. 0-1 Deprez, 80. 1-1 Pilon, 83. 1-2 Masrhalmi, 87. 2-2 Edwards.
Scheidsrechter Veekamp. Kaarten: geen.
Opstelling Stedoco: Bleijenberg; Marian, Cortie, Edwards, Van Wanrooij (75. Pilon), Intezar, Schröder, Verheul (75. Sterrenburg), Van der Voort, De Zwart en Wieringa.
Opstelling Barendrecht: Verkerk; Eekman, Husen, Van Dijk, Cornet; Vorthoren, Jongman, Van der Stoep; Bakour, Deprez (82. De Lange) en Altintas (80. Masrhalmi).

Zevende
Barendrecht zakt naar de zevende plaats in de Derde Divisie, maar houdt plek vier in het vizier. Koploper FC Lisse won, net als achtervolgers Sportlust’46 en Sparta Nijkerk. De spanning zit rond plek vier, waar Excelsior’31 en Hoek allebei verloren. Barendrecht heeft 44 punten, twee minder dan nummer vier Excelsior’31 en ook nog een beter doelsaldo. De rood-witten maken kans op de nacompetitie als ze vierde worden achter de periodekampioenen Lisse, Sportlust en Nijkerk. Lisse moet dan wel de derde periode winnen. De directe concurrenten voor Barendrecht, Hoek en DVS’33, komen nog naar De Bongerd.

DOVO
Komende zaterdag speelt Barendrecht weer thuis, dan is DOVO uit Veenendaal op bezoek. De aftrap op De Bongerd is om 14.30 uur.

Samenvatting (met dank aan SteDoCo)

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden