BARENDRECHT MET ZEGE UIT DE WINTERSTOP (WEDSTRIJDVERSLAG)

Barendrecht is de tweede seizoenshelft begonnen met een belangrijke overwinning. Jong Almere City werd op sportpark De Bongerd met 1-0 verslagen, waardoor de rood/witten de degradatiezone nog voorblijven.

Alle ogen op sportpark De Bongerd waren zaterdagmiddag gericht op trainer Jack van den Berg. De oefenmeester stond eerder negen jaar aan het roer van het Barendrechtse vlaggenschip en keerde in de winterstop na drieënhalf jaar terug bij de club uit zijn woonplaats. Clubman Van den Berg moet Barendrecht in de tweede seizoenshelft behoeden voor degradatie, een scenario dat gedurende de eerste seizoenshelft steeds prominenter in beeld kwam.

Ten opzichte van de laatste competitiewedstrijd van 2018, die gewonnen werd bij VVSB, gaf Van den Berg middenvelder Yarick Dorst een basisplaats. Chris Dabaghian begon daardoor op de bank. De jeugdtalenten Marouane Bakour en Qjell Krolis begonnen op de aanvalsflanken. Delano a Cohen vormde samen met Jeffrey Aarts en Emilio Samsey een centraal verdedigingstrio.

De eerste mogelijkheid was na vier minuten voor Bas Mourits, die de bal op de borst aannam maar daarna geen kracht in zijn schot kon leggen. Na elf minuten kreeg Jong Almere een gevaarlijke mogelijkheid, toen een voorzet rakelings langs het doel van Barendrecht door iedereen werd gemist. Rond het half uur kreeg Danny Monster een kopkans na een voorzet van Elson Almeida, maar zijn inzet kon eenvoudig worden gepakt door Almere-keeper Stijn Keller. Zijn collega Nick van der Ploeg moest even later wel gestrekt om een schot van Alfred Mensah uit de kruising te houden. De beloften uit Almere kregen weliswaar de beste mogelijkheden op een treffer, maar over het algemeen ging de wedstrijd in de eerste helft gelijkop.

Na de rust kwam Barendrecht sterker uit de kleedkamer en hadden de rood/witten al na enkele minuten het geluk aan hun zijde. De Bongerdbewoners kregen een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Yarick Dorst, die eerder al uit een vrije trap had gescoord tegen Jong Sparta, verprutste de vrije trap in eerste instantie door de bal in de muur te schieten, maar in de rebound schoot hij de bal hard en laag langs de Almere City-goalie (1-0). De openingstreffer zorgde voor ontlading bij Barendrecht, dat de sterke opening na rust direct beloond zag met een doelpunt.

De voorsprong gaf de rood/witten vertrouwen, want ineens was Barendrecht de bovenliggende partij. De thuisploeg zette de gasten uit Almere onder druk en probeerden het overwicht ook om te zetten in een tweede doelpunt. Elson Almeida leverde na een rush aan de rechterkant een gevaarlijke voorzet af voor het doel van Almere City, maar keeper Keller plukte de bal uit de lucht. Marouane Bakour draaide knap weg bij zijn tegenstander, maar zag zijn inzet vervolgens geblokt en tot corner verwerkt worden. Na een andere corner kopte Jeffrey Aarts de bal voor het doel, maar Bas Mourits kwam net tekort om de voorsprong van Barendrecht te verdubbelen.

Doordat een tweede treffer uitbleef, hield ook Jong Almere City zicht op een resultaat. Tien minuten voor tijd zorgde gefrommel in de Barendrecht-defensie ineens voor twee forse kansen voor de Flevolanders, maar dankzij sterk herstel van de Barendrecht-verdedigers kon er niet worden afgevuurd op het Barendrecht-doel. Invaller Chris Dabaghian ging even later alleen op de keeper af, maar speelde de bal te ver voor zich uit en miste daarmee de kans op 2-0. Jong Almere City trof even later wel doel, maar de aanvaller van de gasten deed dat in ruime buitenspelpositie en zag de treffer afgekeurd worden. Bas Mourits kreeg bij het ingaan van de blessuretijd nog een dubbele mogelijkheid om de Almere-keeper te verschalken, maar zag zijn inzet naast het doel verdwijnen.

Na drie minuten extra tijd floot de prima leidende scheidsrechter Voncken voor het laatst, waardoor een opgelucht Barendrecht drie belangrijke punten kon bijschrijven en trainer Jack van den Berg bij zijn rentree op De Bongerd direct een overwinning boekte.

Bas Mourits breekt door bij de eerste Barendrecht aanval, maar wordt achterhaald.

 

Een gevaarlijke Almere City aanval. De voorzet gaat rakelings naast.
Emilio Samsey verzette bergen werk en trok regelmatig mee in de aanval.
Marouane Bakour probeert tussen twee tegenstanders door te steken.
Ook Elson Almeida trok regelmatig mee ten aanval, hij controleert een pass met het hoofd.
Met een heuse radslag viert Yarick Dorst uitbundig zijn knappe volley na de rebound van zijn vrije trap, 1-0.

 

Gedreven houdt trainer Jack van de Berg zijn team scherp bij het verdedigen van de voorsprong.
Qjell Krolis in duel in de zestien.

 

Invaller Christian Dabaghian kreeg nog een paar mogelijkheden om 2-0 te scoren.
Aanvoerder Danny Monster boekt in blessuretijd tijdwinst door de bal zo lang mogelijk in bezit te houden.

Barendrecht – Jong Almere City 1-0 (0-0)
48. Dorst 1-0.
Scheidsrechter: Voncken. Gele kaarten: Krolis (Barendrecht), Evre (Jong Almere City).
Opstelling Barendrecht: Van der Ploeg, Almeida, Samsey, Aarts, A Cohen, Van Deelen, Dorst, Monster, Krolis, Mourits, Bakour (74. Dabaghian).
Opstelling Jong Almere City: Keller, Van Hilten, Willems (83. Adoma), Mensah, Bergkamp (65. Ramadani), Leidsman, Krant, With, Goselink, Brobbey, Evre.

Vijftiende
Barendrecht blijft door de zege vijftiende en komt met 17 punten op gelijke hoogte met Jong Almere City. Ook De Treffers (18) en Kozakken Boys (20) zijn in zicht, al komt De Treffers zondag nog wel in actie. Scheveningen won ook en volgt Barendrecht op veertien punten. De laatste twee plaatsen zijn voor FC Lienden en VVSB, die zondag tegen elkaar in actie komen.

HHC Hardenberg
Volgende week reist Barendrecht af naar Hardenberg voor de ontmoeting met HHC. De Oranjehemden begonnen de tweede competitiehelft met een 2-0 overwinning bij Spakenburg en staat op de achtste plaats op de ranglijst. De wedstrijd begint zaterdag om 14.30 uur in Hardenberg.

Samenvatting
De samenvatting en reacties op de wedstrijd vindt u vanaf zondag hier.