BARENDRECHT NA STERKE EERSTE HELFT RUIM LANGS SMITSHOEK

Barendrecht klopte zaterdag in de dorpsderby de buren van Smitshoek met 5-1. Robbert Olijfveld scoorde op De Bongerd drie keer. Dat deed de Rotterdamse spits dinsdag ook al tegen Zwaluwen Vlaardingen. Toen wonnen de rood/witten met 4-3, na eerst nog met 3-1 achter te hebben gestaan. De spits staat in de voorbereiding al op zeven treffers.

De selectie van trainer Leen van Steensel telt af naar het nieuwe seizoen. Over een week begint het met de KNVB-beker, waarvoor de rood/witten zich nog wel moeten kwalificeren via de voorrondes, waarin Genemuiden de eerste opponent is.

In de dorpsderby met Smitshoek maakte Barendrecht zaterdag vooral voor rust grote indruk. Het begin was nog voor Smitshoek, maar daarna nam Barendrecht de regie over. Al na tien minuten was het raak toen Joey Jongman een strafschop benutte, 1-0. De middenvelder stond ook aan de basis van de 2-0 van Robbert Olijfveld. Die had er wel zin in, want snel na zijn eerste treffer kopte de spits een hoekschop van Tim Eekman binnen, 3-0.

Dat wilde Romano van der Stoep niet op zich laten zitten, ook hij knikte een voorzet van Nadir Jouhri vallend achter Smitshoek-keeper Michael Termijn, 4-0. Deze stand stond dus na een half uur op het bord. Goede kansen van Brent Vugts en Luc Dielhof gingen er niet in, zo was het 4-0 bij de rust.

Na de onderbreking, waarin het ook nog even fiks ging regenen, kwam Smitshoek terug tot 4-1 door een treffer van Nino Urban. Maar wie anders dan Robbert Olijfveld had het laatste woord, hij zorgde voor de 5-1 eindstand. De aanvaller was dinsdag tegen Zwaluwen Vlaardingen ook al zo op dreef geweest. Na de rust – Barendrecht stond met 3-1 achter – prikte Olijfveld er in tien minuten tijd drie in, waardoor de rood-witten alsnog met 4-3 wonnen. Voor de rust had Niels Vorthoren gescoord.

Nadir Jouhri is oud teamgenoot Jesper van der Bosch de baas.
De doorgebroken Brent Vugts wordt binnen de zestien neergelegd, strafschop.
Joey Jongman benut de toegekende strafschop, 1-0
Na een listige steekbal van Joey Jongman zoekt Robbert Olijfveld een hoek uit en scoort beheerst 2-0.
Romano van der Stoep kopt een afgemeten voorzet van Nadir Jouhri binnen, 4-0.
De vrijgespeelde Tim Eekman op weg naar de achterlijn om een voorzet te geven.
De inzet van Luc Dielhof wordt door de Smitshoek-keeper Michael Termijn met moeite gepareerd.
Olek Mrowicki legt aan voor een voorzet van rechts.
Robbert Olijfveld knalt zijn derde wedstrijdtreffer binnen, 5-1.
Invaller Tren Drexhage in duel met ook een Smitshoek invaller.

Barendrecht-Smitshoek 5-1 (4-0)
10. 1-0 Jongman (strafschop), 20. 2-0 Olijfveld, 22. 3-0 Olijfveld, 30. 4-0 Van der Stoep, 60. 4-1 Urban, 76. 5-1 Olijfveld.
Opstelling Barendrecht: Gomes; Eekman, De Graaf, Monster (78. Vorthoren), Jouhri (78. Brand); Dielhof (78. Bayram), Jongman, Van der Stoep; Vugts (78. Drexhage), Olijfveld en Mrowicki (78. Serghini).

Oefenpartij
Barendrecht speelt nog één oefenpartij, die is aanstaande dinsdag uit bij Poortugaal, aftrap 20.15 uur.

KNVB-beker
Komende zaterdag gaat het dan om het echie. Dan is de eerste kwalificatieronde van de grote KNVB-beker. Daarin spelen de rood-witten thuis op De Bongerd tegen SC Genemuiden, aanvang 14.30 uur.