BARENDRECHT NU HELEMAAL ONDERAAN (WEDSTRIJDVERSLAG)

Barendrecht begint zaterdag als hekkensluiter van de Tweede Divisie aan de degradatiekraker tegen VVSB. De rood-witten verloren in Spakenburg met 3-0 van IJsselmeervogels en zagen de concurrent uit Noorderwijkerhout later op de avond winnen van de blauwen uit Spakenburg. VVSB wipt zo over Barendrecht heen en staat zaterdag bij de aftrap op De Bongerd twee punten voor.

Barendrecht-trainer Jack van den Berg kon zaterdag ook de geschorste Jeffrey Aarts aan het lange lijstje van afwezigen toevoegen. Toch stonden er elf mannen aan de aftrap op de Westmaat.

Helaas ging het al snel fout. Na zeven minuten mocht Maikel de Harder de 1-0 laten aantekenen. Voor de zoveelste keer dit seizoen liep Barendrecht tegen een snelle achterstand aan.

Omdat de Vogels na lieten door te drukken, kwamen de bezoekers langzaam maar zeker terug in de wedstrijd. Een vrije trap van Yarick Dorst ging naast, een kopbal van Max van Dijk werd van de lijn gehaald, al beweerden sommige kijkers dat de stuiter eroverheen zou zijn geweest. Ook een vrije trap van Delano a Cohen miste maar net het doel. Doelman Lee Quincy Cheuk-A-Lam bewees opnieuw een betrouwbare sluitpost te zijn, met een serie reddingen hield hij Barendrecht in de race.

Ook na de rust klopten de rood-witten regelmatig aan de deur van IJsselmeervogels. Weer zorgde een vrije trap van A Cohen voor gevaar, net als een vrije kopkans voor Ilyas Oulad-Ali, maar zonder succes.

Een kwartier voor tijd volgde uit een tegenstoot de genadeslag. Danny van den Meiracker zorgde, al dan niet voorafgegaan door een buitenspelgeval, voor de 2-0. Dat het daarna ook nog 3-0 werd, door De Harder, was alleen nog maar van belang voor de statistieken.

Bas Mourits in duel met Jeffrey Buitenhuis.
Lee Quincy Cheuk-A-Lam kansloos bij de harde schuiver van Maikel de Harder, 1-0.
Enkele minuten later voorkomt Lee Quincy Cheuk-A-Lam met een geweldige reflex 2-0.
De inzet van aanvoerder Max van Dijk levert bijna een doelpunt op, maar volgens de arbitrage heeft de bal de doellijn niet gepasseerd.
Onder toeziend oog van trainer Jack van den Berg verliest Ilyas Oulad -Ali een duel aan de zijlijn.
Invaller Ali Khaldi wordt een snelle omschakeling onmogelijk gemaakt.
Yarick Dorst wordt op de huid gezeten door Eef van Riel.
Delano a Cohen ruimt op.
Qjell Krolis probeert de bal onder controle te krijgen.
Weer geen punten. Trainer Jack van den Berg verwerkt zijn teleurstelling na het eindsignaal.

IJsselmeervogels – Barendrecht 3-0 (1-0)
7. 1-0 De Harder, 73. 2-0 Van den Meiracker, 83. 3-0 De Harder.
Scheidsrechter Thijs, gele kaart: Salhi (Barendrecht).
Opstelling IJsselmeervogels: Schaap; Justiana, Van Leijenhorst, Van Diermen, Buitenhuis; Van Riel, Nejmi (60. Carmelia), Van de Laar (76. De Ruiter), De Harder; Akla (62. Zschusschen) en Van den Meiracker.
Barendrecht: Cheuk-a-Lam; Almeida, Van Deelen, Van Dijk, Oulad-Ali; Dorst, A Cohen, Dabaghian (65. Krolis); Martijn (81. Bakour), Mourits en Salhi (46. Khaldi).

Laatste
Barendrecht staat – met nog zeven wedstrijden te gaan – achttiende en laatste in de Tweede Divisie met 18 punten. VVSB en FC Lienden hebben allebei punten twee punten meer. Het ziet er naar uit dat deze drie zullen uitmaken wie er rechtstreeks degradeert naar de Derde Divisie. Barendrecht staat voor het eerst op deze gevreesde plek.

VVSB
De boodschap voor Barendrecht voor komende zaterdag tegen VVSB is dus duidelijk. Een nieuwe nederlaag zou afdaling dichterbij brengen, bij winst of een gelijkspel houden de rood-witten de concurrentie nog enigszins in zicht. VVSB is bezig aan goede race en klopte zaterdag Spakenburg met 2-0. De aftrap van Barendrecht-VVSB op De Bongerd is zaterdag om 14.30 uur. Barendrecht kan wel wat ondersteuning gebruiken, dus leden en niet leden: steun de rood-witten in de strijd tegen degradatie!

Programma
Het resterende programma van Barendrecht is: zaterdag 13 april AFC (uit), 20 april Katwijk (thuis), 4 mei Jong Sparta (thuis), 11 mei GVVV (uit), 18 mei Excelsior Maassluis (thuis) en 25 mei Jong Almere (uit).

Samenvatting
De samenvatting en reacties op het duel vindt u hier.