BARENDRECHT ONDER-23 KOPLOPER NA MOEIZAME WINST

Barendrecht Onder-23 is sinds zaterdag de nieuwe koploper van de eerste divisie B. De rood/witten zagen concurrent HBS onderuit gaan en wonnen zelf bij Houten.

De overwinning tegen de hekkensluiter kwam moeizaam tot stand. Met name de eerste twintig minuten had Barendrecht Onder-23 veel moeite om de wedstrijd onder controle te krijgen, wat Houten twee grote kansen opleverde. Keeper Maxim Kooiman wist beide kansen met uitstekende reddingen onschadelijk te maken. Na 35 minuten scoorde Thomas Noordergraaf de 0-1 uit een rebound en daarna was het verzet van de thuisploeg gebroken. Toch duurde het tot de slotfase eer de zege definitief over de streept werd getrokken: vlak voor tijd zorgde Ryniño Rimon voor de 0-2, waarna Nathan Canlas in blessuretijd ook nog de 0-3 aantekende.

Door de uiteindelijk ruime zege gaat Barendrecht Onder-23 aan kop in de eerste divisie B. De voorsprong op nummer twee HBS bedraagt één punt.