BARENDRECHT ONDER-23 NAAR FINALE FIDUS CUP

Het Onder-23 team van BVV Barendrecht heeft dinsdagavond de finale bereikt van de Fidus Cup. In Rotterdam werden de leeftijdgenoten van Alexandria ’66 in de halve eindstrijd verslagen.

Bij de wedstrijd op een koude dinsdagavond moesten de vele toeschouwers zich opwarmen aan een gelijkopgaande wedstrijd, waar de talenten van beide teams een vermakelijke wedstrijd afleverden. Joshua dos Santos zette Barendrecht op een 0-1 voorsprong uit een door de keeper van Alexandria weggegeven rebound. Even later werd een snelle counter koel afgewerkt door Christian Bellassai en stond het 0-2.

Toch was de wedstrijd nog niet gedaan. Door met hand en tand te verdedigen én een uitblinkende keeper Maxim, wisten de Barendrechters de Rotterdamse rivalen van zich af te houden en werd de 0-2 zege over de streep getrokken. De overwinning werd terecht gevierd, want Barendrecht Onder-23 staat daarmee in de finale van het regionale bekertoernooi. Die wordt op donderdag 18 mei (Hemelvaartdag) gespeeld tegen Charlois Onder-23, dat in de andere halve finale met 4-2 won bij Spirit.