BARENDRECHT ONDER-23 VERLIEST VAN WESTLANDIA ONDER-23

Barendrecht Onder-23 is er zaterdag niet in geslaagd het sterke Westlandia Onder-23 te kloppen. Op sportpark De Bongerd gingen de rood/witten met 1-2 onderuit.

De spelopvatting van Westlandia was duidelijk: het veld compact maken en spelen vanuit de omschakeling. Daar hadden de BVV-talenten na 15 minuten al verandering in kunnen aanbrengen, maar een goede kans was niet besteed aan Sam van der Kreeke. Vlak daarna had Barendrecht opnieuw op voorsprong moeten komen toen het een strafschop kreeg, maar Ryniño Rimon miste vanaf elf meter. Westlandia scoorde voor rust wel, waardoor het met rust 0-1 stond.

Na de rust zorgde Ryniño met een mooie actie voor een snelle gelijkmaker (1-1). Barendrecht Onder-23 had daarna moeten doordrukken, maar het afwerken van de kansen bleef een probleem. Opnieuw sloeg Westlandia wel toe uit een omschakelmoment: 1-2. Barendrecht Onder-23 probeerde nog een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar dat leek werd een moeizame missie toen de ploeg na een rode kaart met 10 man kwam te staan. Maxim Kooiman onderscheidde zich nog wel in de slotfase: de keeper stopte vijf minuten voor tijd eerst een strafschop en zorgde in blessuretijd nog bijna voor een punt, maar zijn kopbal uit een corner eindigde op de lat.