BARENDRECHT ONDER-23 WINT RIJNMOND CUP EN VERSLAAT KAMPIOEN

Barendrecht Onder-23 heeft een uitstekend seizoen in stijl afgesloten. Zaterdag werd kersvers kampioen HHC Hardenberg Onder-23 met 3-0 verslagen, terwijl twee dagen eerder de Rijnmond Cup in de wacht werd gesleept door de Barendrecht-beloften.

Op sportpark Smitshoek speelde Barendrecht Onder-23 op Hemelvaartsdag de finale van het regioternooi tegen de leeftijdgenoten van SV Charlois. Razendsnel wisten onze jonge talenten met een snel uitgevoerde aanval via Olek Mrowicki de 1-0 te scoren. Of het gemakzucht was of onderschatting? Feit was het dat na deze snelle voorsprong het spelbeeld veranderde in een optisch voordeel voor de technisch vaardige tegenstander, die dan ook zeer terecht de 1-1 scoorde. De overigens uitstekende scheidsrechter Van Schooneveld beoordeelde het contact tussen de spits van SV Charlois en keeper Maxim Kooiman als schouder tegen schouder en kende de gelijkmaker toe. In de rust werden er wat tactische aanpassingen gemaakt en de tweede helft gaf een heel ander spelbeeld, waarbij onze BVV’ers duidelijk de bovenliggende partij waren met een veel betere conditie Een uitblinkende doelman van Charlois en pech met de afwerking zorgden ervoor dat vooral de ploeg uit Rotterdam-Zuid erg blij was met het fluitsignaal na 90 minuten.

Strafschoppen moesten bepalen wie zich de winnaar van deze mooie Beker mocht noemen; de eerste 8 strafschoppen werden onberispelijk gescoord; de vijfde penalty van Charlois werd knap gestopt door keeper Maxim. Topscorer Christian Bellassai legde aan en wist koelbloedig de winnende strafschop achter de goede Charlois-keeper te schieten. BVV Barendrecht Onder-23 mocht zich daarmee de winnaar noemen van de Rijnmond Cup 2022/2023, wat tot grote vreugdetaferelen leidde.

Nog geen twee dagen later sloten de BVV-beloften ook de competitie in stijl af. HHC Hardenberg Onder-23, vorige week kampioen geworden, had op sportpark De Bongerd weinig in te brengen tegen de Barendrechtse dadendrang. Dankzij doelpunten van Omer, Christian en Joshua werd het 3-0 voor Barendrecht Onder-23, dat daarmee een verre van geflatteerde overwinning boekte. Daarmee eindigden de BVV-talenten na het winterkampioenschap in de 2e divisie op een zeer verdienstelijke vierde stek in de eindrangschikking van de eerste divisie B.