BARENDRECHT ONDERUIT BIJ ACV

Barendrecht moet ervoor waken dat het huidige seizoen in de Derde Divisie niet als een nachtkaars uit gaat. De rood/witten verloren zaterdag bij ACV met 4-1 en raken het zicht op de promotieplaatsen steeds verder kwijt. Het was de derde nederlaag in vier duels na een knappe serie waarin de ploeg van trainer Richard Elzinga de top 4 haalde.

Ook bij ACV in Assen ging het mis. Barendrecht was het eerste half uur beter, kreeg volop mogelijkheden, maar het was ACV dat scoorde. Bart Deprez kreeg al in de eerste minuut een kopkans, Marouane Bakour stuitte op de keeper, een vrije trap van Joey Jongman kwam
in de muur en Deprez mikte naast.

Na een half kreeg de thuisploeg een mogelijkheid en die was gelijk raak, Freddy Quispel zorgde voor 1-0. Romano van der Stoep vond de keeper op zijn weg, een vrije trap Ugur Altintas ging naast. Diezelfde Altintas bood Bakour een niet te missen kans, maar hij ging er niet in. Deprez had vlak voor rust ook een grote mogelijkheid, zonder resultaat. Zo ging Barendrecht de rust in met 1-0 achter, daar waar het dik voor had moeten staan.

Rond het uur werd het dan toch gelijk. Tim Eekman bediende Jongman die raak schoot, 1-1. Zou het dan toch nog goed komen? Er werd volop gewisseld aan beide kanten. Bij Barendrecht kwam Amine Jeddaoui in het veld voor Stanley Husen, en even later Anass Masrhalmi en Peter de Lange voor Kevin Cornet en Ugur Altintas.

Maar in de slotfase gaf Barendrecht het toch weg. Door geklungel kon Arjen Hagenauw er 2-1 van maken, twee minuten later tekende Niels Grevink de 3-1 aan. Daar bleef het niet bij, in de extra tijd noteerde Justin Mulder de 4-1 eindstand. Dezelfde score als maandag bij Staphorst. Barendrecht deed opnieuw slechte zaken en lijkt het halen van de nacompetitie daardoor te kunnen vergeten.

Tim Eekman verliest een kopduel van zijn tegenstander.
Kevin Cornet probeert zijn tegenstander te passeren.
De creatieve Ugur Altintas probeert de bal onder controle te krijgen.
De eerste kans voor ACV is direct raak: Barendrecht kijkt tegen een achterstand aan.
Joey Jongman in duel met zijn directe tegenstander.
Marouane Bakour krijgt een goede kans, maar zijn inzet wordt gekeerd.
Ook Bart Deprez slaagde er niet in te scoren in Assen.
Keeper Ben Wormmeester en Koen Steg voorkomen dat Stanley Husen de gelijkmaker scoort na een hoekschop..
Tim Eekman (2) en Amine Jeddaoui kunnen een voorzet van ACV niet voorkomen.
Keeper Jeffrey Verkerk wordt in blessuretijd opnieuw geklopt.

ACV-Barendrecht 4-1 (1-0)
30. 1-0 Quispel, 59. 1-1 Jongman, 80. 2–1 Hagenauw, 83. 3-1 Grevink, 90+4. 4-1 Mulder.
Scheidsrechter F. ter Brake. Gele kaarten: Van Dijk en Van der Stoep (Barendrecht) en Spijkerman (ACV).
Opstelling ACV: Wormmeester, Schans, Talens, Huser (75. Hagenaren), Westebring, Mulder, Faraouni (75. Smit), Steg, Scholtens (62. Grevink), Quispel en Spijkerman (61. Schrijver).
Opstelling Barendrecht: Verkerk; Eekman, Husen (60. Jeddaoui), Van Dijk, Cornet (72. Masrhalmi); Vorthoren, Jongman, Van der Stoep; Bakour, Deprez en Altintas (72. De Lange).

Zesde
Barendrecht blijft zesde in de Derde Divisie, maar ziet het verschil met de top groter worden. Koploper FC Lisse liep uit op Sparta Nijkerk dat weer verloor. Lisse heeft nu 53 punten, Sparta Nijkerk 49 en Sportlust’46 telt er 48. Barendrecht staat met nog zeven wedstrijden te gaan op 40 punten.