BARENDRECHT PAKT OOK VOLLE BUIT TEGEN ACV EN GAAT AAN KOP

Het weerzien met de Tweede Divisie is Barendrecht tot nu toe uitstekend bevallen. Ook ACV werd zaterdag in eigen huis geklopt (2-0), waardoor de rood/witten na drie speelrondes nog altijd de volle buit hebben en als koploper in het nog prille seizoen de Tweede Divisie aanvoeren.

Op het eigen sportpark De Bongerd moest Barendrecht het zaterdag nog steeds doen zonder aanvoerder Danny Monster en sterkhouder Romano van der Stoep. Het duo moest vanaf de kant geblesseerd toekijken, waardoor trainer Leen van Steensel dezelfde elf het veld in stuurde als bij de aftrap vorige week in Maassluis.

Ook tegen tweevoudig algeheel landskampioen ACV, dat een seizoen eerder dan Barendrecht promoveerde van de Derde naar de Tweede Divisie, verstopte Barendrecht zich niet. De rood/witten namen voor eigen publiek het initiatief en begonnen goed aan het duel, alhoewel grote kansen nog even op zich lieten wachten. Wel kreeg Wouter Vermeer na een kwartier een gele kaart van scheidsrechter Bronsvoort, die vanuit zijn positie een tackle op de bal als een overtreding beoordeelde. De centrale verdediger liep daardoor al vroeg in de wedstrijd tegen een waarschuwing aan.

Na 26 minuten werd de dadendrang van Barendrecht beloond. Routinier Joey Jongman verstuurde een uitstekende crosspass op Bram de Bruin, die ACV-keeper Wolfs op zijn weg vond. Bij de rebound was Tren Drexhage zijn tegenstander te snel af en kon hij de 1-0 in het lege doel schieten. Barendrecht kwam ook in zijn derde achtereenvolgende duel dus op voorsprong.

Na de openingstreffer voerde ACV de druk op. De Assenaren kregen vijf minuten na de 1-0 een dot van een kans, maar vlak voor het doel maaide een ACV’er over de bal heen. Barendrecht had het in het restant van de eerste helft lastig met ACV, dat het initiatief overnam zonder tot grote kansen te komen. De beste mogelijkheden waren zelfs voor Barendrecht: Bram de Bruin vuurde uit een lastige hoek hard op de vuisten van keeper Wolfs, terwijl vlak voor rust ook Olek Mrowicki na een knappe individuele actie de doelman op zijn weg vond.

Na de rust was de eerste kans voor de gasten uit Assen. Boy Spijkerman speelde zich in het strafschopgebied van Barendrecht knap vrij, maar zijn inzet werd gekeerd door Barendrecht-keeper Bradly van der Meer. ACV bleef bij Barendrecht aan de poort rammelen, maar ook Barendrecht kreeg daardoor steeds meer ruimte voor een gevaarlijke uitbraak. Zo wist Drexhage uit een lastige hoek bijna een voorzet binnen te koppen, maar zijn inzet werd gekeerd.

Na een uur werd het toch 2-0 voor Barendrecht. Middenvelder Bram de Bruin, die deze zomer terugkeerde op De Bongerd na een verblijf bij Rijnsburgse Boys, toonde zijn klasse door een teruggelegde bal met veel gevoel in de verre hoek te plaatsen. Met het mooie doelpunt verdubbelde Barendrecht de voorsprong en was een derde overwinning op rij erg dichtbij.

ACV probeerde nog terug te komen in de wedstrijd, maar behalve een gevaarlijke vrije trap wisten de Assenaren nauwelijks gevaar te stichten. Barendrecht leek zelfs nog verder uit te lopen, toen Bram de Bruin na een omschakeling voor de tweede keer de bal in het net schoot. Scheidsrechter Bronsvoort oordeelde echter dat de vlak daarvoor geblesseerd geraakte Joshua Kassels hinderlijk in de baan van het schot lag, waardoor er een streep door de treffer ging.

Ook in blessuretijd kwam de zege voor Barendrecht niet meer in gevaar. Invaller Kassels miste nog een goede kans op de 3-0, maar het kon de rood/witten niet deren: na 95 minuten klonk het laatste fluitsignaal en noteerde Barendrecht ook in de derde speelronde een driepunter.

Olek Mrowicki wordt het spelen van de bal onmogelijk gemaakt..
Yannick Hettinga voorkomt dat Tren Brexhage kan scoren.
Joey Jongman verstuurt een uitstekende crosspass op Bram de Bruin.
Bram de Bruin komt in scoringspositie. Keeper Max Wolfs pareert zijn schot.
Tren Drexhage schiet de rebound van dichtbij hard binnen en viert zijn doelpunt in het doel, 1-0.
Kevin Rook wint duel en houdt de bal in het veld voor de Barendrecht bank.
Bradly van der Meer keert een inzet van Boy Spijkerman.
Bram de Bruin volgt zijn met veel gevoel getrapte bal naar de kruising. Hij viert het doelpunt met de hoekvlag, 2-0.
De onvermoeibare Taner Bayram wint duel op het middenveld.
Invaller Joshua Kassels in duel met Yannick Hettinga en keeper Max Wolfs.

Barendrecht – ACV 2-0 (1-0)
26. Drexhage 1-0, 59. De Bruin 2-0.
Scheidsrechter: Bronsvoort. Gele kaart: Vermeer (Barendrecht)
Opstelling Barendrecht: Van der Meer, Rook, De Graaf, Vermeer, Schop (72. Brand), Bayram, Jongman, De Bruin (90. Dielhof), Serghini (72. Vugts), Drexhage (90. Soares Fonseca), Mrowicki (77. Kassels).
Opstelling ACV: Wolfs, Wielink (65. De Klerk), Hettinga, Huser (88. Broers), Jasper, Hamelink, Dijk (65. Bentum), Van Kaam, Sillah (75. Schans), Spijkerman, Bannani (88. Mansaray).

Koploper
Met 9 uit 3 heeft Barendrecht tot nu toe de volle buit gepakt. De rood/witten zijn na drie speelrondes zelfs de enige ploeg zonder puntverlies in de Tweede Divisie. Barendrecht is daarmee de koploper op het hoogste amateurniveau, al is het seizoen natuurlijk pas 3 wedstrijden onderweg.

Katwijk
Zaterdag volgt een nieuwe krachtmeting met een topamateurploeg. Dan gaan de rood/witten op bezoek bij Katwijk, dat zaterdagmiddag met 0-0 gelijkspeelde tegen HFC en het eerder ook zuinig aan deed tegen AFC (0-1 verlies) en ADO ’20 (1-0 winst). De wedstrijd op sportpark De Krom in Katwijk begint om 15.30 uur.