BARENDRECHT-QUICK KWARTIER VOOR TIJD GESTAAKT BIJ STAND 0-1

Barendrecht-Quick werd een kwartier voor tijd bij een 0-1 stand gestaakt door een blessure van de scheidsrechter. Wanneer de wedstrijd wordt uitgespeeld is nog niet bekend. Na twee overwinningen begon Barendrecht voortvarend aan dit thuisduel. De trainersstaf kon beschikken over een fitte selectie. De herstelde Joey Jongman begon op de bank.

De eerste twintig minuten waren voor de Barendrechters, die diverse kansen creëerden. Schoten van Robbert Olijfveld, Tim Eekman en Romano van der Stoep werden helaas niet omgezet in een doelpunt en gekeerd door de doelman. Na een goede actie van Olek Mrowicki kopte Robbert Olijfveld net naast het doel. Olek kreeg daarna zelf nog een mooie kans, maar uit de tegenaanval ontstond de eerste mogelijkheid voor Quick via Verhagen de la Fuente.

Na de drinkpauze, noodzakelijk vanwege de zeer hoge temperatuur op De Bongerd, nam Quick langzaam het initiatief over. Met name Rachid Bouyaouzan was zeer dreigend en Nadir Jouhri had het tegen deze behendige speler lastig in de eerste helft. Vlak voor rust kreeg Quick meerdere mogelijkheden voor het doel van Bradley van der Meer. Bij rust was de stand nog in evenwicht, net als het spel, want na een sterk begin van Barendrecht was het tweede deel van de 1e helft voor de club uit Den Haag.

Na de rust kwamen Joey Jongman en Aness Serghini in het veld voor Brent Vugts en Luc Dielhof. De druk op het doel van Quick werd weer opgevoerd. In de 49e minuut leverde dat een enorme kans op voor Robbert Olijfveld, maar de Haagse doelman Zunderdorp wist ook deze inzet te keren.

In de 55e minuut kwam Tren Drexhage in het veld voor de geblesseerde Robbert Olijfveld. Een doelpoging van Tren op de paal werd door de scheidsrechter afgefloten vanwege een duwtje. De druk leverde diverse corners op, maar geen van allen het zo gewilde doelpunt.

Juist na één van die corners was het Quick dat er razendsnel uit kwam. De corner werd door een verdediger van Quick geschampt en ging daardoor over alles en iedereen heen voorbij de tweede paal. Daar werd hij opgepikt en met twee schitterende passes stond de ingevallen snelle Joshua Emegha ineens 1 op 1 met doelman Bradley van der Meer. Wat Barendrecht naliet deed Emegha wel, hij scoorde de 0-1 in de 70e minuut.

Niet veel later moest de goed leidende scheidsrechter Matthijs Jobse zich langs de kant melden met een spierblessure. Hij kon niet meer verder en de oproep van een scheidsrechter in het publiek met de vereiste papieren voor de 3e divisies bleef onbeantwoord. Helaas werd de wedstrijd daardoor 15 minuten voor tijd definitief gestaakt. Daar moeten zeker nog de al ontstane blessuretijd en drinkpauze bij op worden geteld.

Barendrecht was in de tweede helft de bovenliggende partij. Maar bij het opnieuw starten van de wedstrijd wordt het nog lastig om in de resterende tijd de achterstand om te buigen.

Romano van der Stoep passeert Jaap Fischer.
Olek Mrowicki creëerde in de beginfase op snelheid vanaf rechts een paar goede scoringsmogelijkheden.
Brent Vugts kopt rakelings naast.
Trainer Leen van Steensel en assistent-trainer Ferry van Lare geven gezamenlijk aan wat er beter moet.
Robbert Olijfveld en Timo de Graaf zien de bal buiten hen bereik voorbij gaan.
Luc Dielhof en Steyn Wijsman strijden om de bal.
Taner Bayram zet Alexander Verhagen de la Fuente de voet dwars.
Nadir Jouhri  in duel met twee tegenstanders.
Na een snelle counter schiet Joshua Emegha met een fraai schot Quick op voorsprong, 0-1
Uit de vele verkregen hoekschoppen wist Barendrecht niet tot scoren te komen tegen de stugge Quick verdediging.

Barendrecht – Quick (0-1) na 75 minuten spelen
Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de wedstrijd wordt uitgespeeld.
70. Joshua Emegha, scheidsrechter Matthijs Jobse

Opstelling Barendrecht : Bradley vd Meer; Tim Eekman, Timo de Graaf, Danny Monster, Nadir Jouhri, Taner Bayram, Romano vd Stoep, Luc Dielhof (Joey Jongman), Olek Mrowicki, Robbert Olijfveld (Trent Drexhage), Brent Vugts (Aness Serghini)

Opstelling Quick : Patrick Zunderdorp, Thomas van Haaften, Steyn Wijsman, Jaap Fischer, Philip Kouwenhoven, Ricky van Mierlo, Rachid Bouyaouzan, Ferdi Ekinci (Emre Bilgi), Enzo Huntink, Ruhairon Sambo (Dante Roethof),  Alexander Verhagen de la Fuente (Joshua Emegha)