BARENDRECHT SLUIPT TOP 3 BINNEN NA WINST BIJ ASWH

Barendrecht is zaterdag door een makkelijke zege bij ASWH de top 3 van de Derde Divisie binnengekomen. Bij de laaggeplaatse streekgenoot werd het 0-3. De achterstand op koploper GVVV, dat maar blijft winnen, is vijf punten.

ASWH-Barendrecht is altijd een pikant duel, zeker gelet op allerlei dwarsverbanden tussen beide clubs. Zo stonden er bij Barendrecht twee ex-ASWH-spelers aan de aftrap: Stanley Husen en Robbert Olijfveld, en op de bank Gilmaro van de Werp en Jesper van den Bosch die vlak voor tijd nog invielen. Oud ASWH’er Sam van der Kreeke zit nog altijd met een blessure langs de kant.

De verschillen zijn dit seizoen wel groot. Barendrecht jaagt op promotie, ASWH is een-na-laatste en probeert het vege lijf te redden. Daar was zaterdag weinig van te merken. De bezoekers waren veel sterker tegen een wel erg pover ASWH. De eerste kans was voor Tren Drexhage, zijn kopbal uit een hoekschop werd nog gered, maar even later prikte hij wel raak toen hij attent was na een geblokte inzet van Niels Vorthoren: 0-1. De hard werkende Drexhage vormde opnieuw een koppel met Olijfveld, Anass Serghini was niet van de partij.

Het eenrichtingsverkeer naar het Ambachtse doel zette zich voort. Schoten van Danny Monster en Olijfveld hadden geen resultaat. De aanvaller kreeg meer mogelijkheden, maar zag de ASWH-keeper steeds redden. Ook Drexhage en Niels Vorthoren slaagden er niet in de kansen te verzilveren.

Beslist
Na de onderbreking werd het rap 0-2. Stanley Husen gaf een crosspass op Marouane Bakour, die de bal knap controleerde en via paal raak schoot: 0-2. Daarmee was het eenzijdige duel eigenlijk wel gespeeld. Monster zag een pegel gered worden, een kopbal van Husen ging er niet in, net als een schot van Joey Jongman.

De middenvelder zorgde elf minuten voor tijd ook voor het slotakkoord. Jongman rondde een dieptepass af met een knal tegen de touwen, 0-3. Zo beleefde Barendrecht een rustige middag bij de buren in Ambacht en noteerde drie welkome punten erbij.

Een geblokte inzet van Niels Vorthoren komt bij Tren Drexhage, hij ziet zijn geplaatste schuiver in het net belanden, 0-1.
Anass Masrhalmi wordt verdedigd door Luis Pedro.
Tren Drexhage controleert de bal in de lucht.
Max van Dijk plaatst de bal naar een teamgenoot na een afgeslagen hoekschop.
Marouane Bakour krult de bal vanaf links, via binnenkant van de verste paal, binnen, 0-2.
Barendrecht, met Danny monster weer op het middenveld, blijft ASWH onder druk zetten.
Stanly Husen ziet zijn kopbal, na één van de vele hoekschoppen, net over de lat gaan.
Topscorer Robbert Olijfveld kwam niet tot scoren, mede door  het goede keeperswerk van Jomar Gomes.
Joey Jongman schiet van de rand van de zestien met een harde loepzuivere knal de bal tegen de touwen, 0-3.
De na een vlotte aanval vrij gespeelde Tim Eekman zet voor.
Het eerste balcontact in de wedstrijd van ex-ASWH speler Jesper van der Bosch na lang blessure leed.

ASWH-Barendrecht 0-3 (0-1)
7. 0-1 Drexhage, 49. 0-2 Bakour, 79. 0-3 Jongman
Scheidsrechter Bronsvoort.
Opstelling ASWH: Gomes; Van Ree (73. Akdeniz), Fetahi, Pedro, Oosterlen; Adney, Neelen, Van der Velden; Ouja (73. Brandon), Botermans en Den Heeten.
Opstelling Barendrecht: Van der Meer; Eekman (85. Rieken), Husen (85. Van de Werp), Van Dijk, Masrhalmi (89. Rijsdijk); Vorthoren (70. Van der Stoep), Jongman, Monster; Bakour (85. Van den Bosch), Olijfveld en Drexhage.

Derde
Barendrecht is nu derde in de Derde Divisie met 44 punten uit 24 wedstrijden. GVVV heeft er 49, ACV 47. Er zijn nog tien duels te gaan, daarin moet Barendrecht nog naar ACV (Assen) en komt GVVV eind mei op de slotdag van de competitie nog naar De Bongerd.

DOVO
Komende zaterdag speelt Barendrecht weer thuis, tegen DOVO, de roden uit Veenendaal. Op De Bongerd wordt om 14.30 uur afgetrapt.