BARENDRECHT SLUIT 2019 AF MET KNAPPE ZEGE IN HARKEMA (WEDSTRIJDVERSLAG)

Barendrecht heeft zich zaterdag in Harkema knap hersteld van de nederlaag bij ONS Sneek vorige week. De rood/witten, geheel in het blauw gestoken, klopten in Friesland Harkemase Boys met 2-1. Peter de Lange en Tim Eekman zorgden voor de doelpunten. Het was een mooi einde van een veelbewogen kalenderjaar.

Barendrecht-trainer Jack van den Berg kon in Harkema geen beroep doen op Stanley Husen. Nu vormden Emilio Samsey en Max van Dijk het centrale duo. Bram de Bruin, die deze week bekend volgend seizoen zijn carrière voort te zetten bij Rijnsburgse Boys, werd linksachter. Voorin was er weer plek voor Marouane Bakour.

Veel kansen waren er niet in de beginfase; een aanval met Bakour stokte. Aan de overkant kopte Robert Stelpstra net naast. Van der Ploeg redde op een vrije trap van Mark Bruintjes. Even later raakte Stelpstra de lat.

Maar het doelpunt dat na een half uur viel, was voor Barendrecht. De voorzet was van Ramy Salem, Peter de Lange kopte hard raak, 0-1. Vlak voor rust raakte Stelpstra weer de lat. Met een 0-1 voorsprong ging Barendrecht de rust in.

Na de onderbreking was het snel gelijk. De derde poging van Robert Stelpstra ging nu wel in, hij passeerde keeper Nick van der Ploeg, 1-1.

Maar daarna kreeg Barendrecht weer de bovenhand. Max van Dijk had pech toen zijn kopbal uit een hoekschop boven op de lat belandde. Even later scoorde Niels Vorthoren met het hoofd, maar dat gebeurde in buitenspelpositie.

Het spel golfde heen en weer en kon in deze fase nog alle kanten op. Totdat Tim Eekman ruim een kwartier voor tijd naar voren trok. De verdediger speelde zich knap vrij met een lobje en haalde met links uit. De bal zeilde fraai de rechter bovenhoek in, 1-2.

Barendrecht zette zich schrap, nog een kwartier stand houden. Harkemase Boys zette aan, kreeg een serie hoekschoppen, bracht doelman Van der Ploeg een paar keer in de problemen, maar de verdediging hield stand.

Peter de Lange kreeg zelfs nog een goede kans, hij kopte vlak voor tijd net naast. In de extra tijd kwam de weer fitte Bas Mourits nog in het veld voor Salem. Hij ging een paar keer professioneel naar de hoekvlag om de tijd vol te spelen. Na 93 minuten was het klaar en pakte Barendrecht verdiend de drie punten mee naar De Bongerd.

Ramy Salem schiet de eerste kans voor de rood-witten rakelings over.
Max van Dijk ook tegen Harkemase Boys weer sterk in de lucht bij hoekschoppen.
Barendrecht topscorer Peter de Lange komt net niet tot scoren.
Nick van der Ploeg redt fraai na een vrije trap van Mark Bruintjes
Ramy Salem passeert tegenstander en vervolgt met een fraaie voorzet op Peter de Lange.
De voorzet van Ramy Salem kopte Peter de Lange hard diagonaal raak in de bovenhoek, 0-1
Niels Vorthoren sterk aan de bal.
Tim Eekman trok weer ouderwets veel mee naar voren, later scoorde hij de winnende treffer
Yarick Dorst ging weer voorop in de strijd met een hard werkend Barendrecht.
Delona a Cohen laat zich niet op zij zetten, wint het duel en geeft vervolgens goed voor op Tim Eekman, die fraai 1-2 scoort
Tim Eekman wordt bedolven onder teamgenoten. Zij vieren met hem de zwaar bevochten overwinning op Harkemase Boys

Harkemase Boys – Barendrecht 1-2 (0-1)
30. 0-1 De Lange, 48. 1-1 Stelpstra, 73. 1-2 Eekman.
Scheidsrechter: Kuijntjes. Gele kaarten: Samseij (Barendrecht), Beimers (Harkemase Boys).
Opstelling Harkemase Boys: Jansema; Huizing, Postma, Bouius, Bruintjes, Stelpstra, De Jong (81. Gonzalez), Van WIjnen, Renken, Van Duinen (74. Veldman) en Beimers.
Opstelling Barendrecht: Van der Ploeg; Eekman, Samseij, Van Dijk, De Bruin; Vorthoren, Dorst, A Cohen; Salem (91. Maurits), De Lange en Bakour (70. Krolis).

Zevende
Barendrecht klimt naar de zevende plaats in de Derde Divisie met 22 punten uit 15 wedstrijden Koploper Sparta Nijkerk blijft winnen, de lijstaanvoerder heeft nu 39 punten uit 14, gevolgd door DVS’33 met 32 en ODIN’59 met 28 punten. Barendrecht won in de eerste competiehelft 7 keer maar verloor ook 7 maal. Er was een gelijkspel.

Bijna winterstop
Barendrecht speelt komende zaterdag geen competitie, de rood-witten zijn vrij. Ook het gepland oefenduel tegen Jong Dordrecht gaat die zaterdag niet door, omdat de Dordtenaren competitieverplichtingen hebben. Barendrecht speelt op dinsdag 10 december nog wel thuis voor de Voetbal Rijnmond Cup tegen OHVV. De competitie in de Derde Divisie wordt in het nieuwe jaar hervat op zaterdag 11 januari 2020, als Barendrecht op bezoek gaat bij Excelsior ’31.

Samenvatting

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden