BARENDRECHT STAAT WEER WAAR HET WIL STAAN: BOVENAAN

Barendrecht heeft zaterdag achtervolger Sportlust ’46 van zich afgeschud. De rood/witten
boekten op het eigen sportpark De Bongerd een zwaarbevochten 1-0 zege. Door de winst
en opnieuw puntenverlies van koploper SteDeCo staat de ploeg van trainer Leen van Steensel weer bovenaan in de Derde Divisie B.

De ambities van Barendrecht voor dit voetbaljaar zijn overduidelijk, zo snel mogelijk terug naar de Tweede Divisie. Het heeft even geduurd, maar na 19 wedstrijden staan de rood/witten weer waar ze willen staan: bovenaan. In vier weken tijd is het tussentijdse verschil met SteDoCo – dat de afgelopen vier wedstrijden negen punten morste – overbrugd. Op zaterdag 17 februari komt de ploeg uit Hoornaar naar De Bongerd.

Maar zaterdag had Barendrecht nog te maken met Sportlust ’46, ook een geduchte opponent in de Derde Divisie B. Van Steensel stuurde dezelfde elf het veld in als de succesploeg van de afgelopen weken, met Tren Drexhage in de spits en Robbert Olijfveld op de bank.

Het begin was voor de thuisploeg waar vooral Joey Jongman zich onderscheidde. Eerst schoot hij in de korte hoek, maar doelman Romero Antonioli redde. Niet veel later kreeg Barendrecht een vrije trap op een meter of 20 van het Woerdense doel. Jongman ging achter de bal staan en krulde nu wel fraai in de kruising raak, 1-0. Er kwamen veel meer kansen. Tim Eekman mikte over. Ook Jongman zocht het doel te hoog. Voor de rust kreeg Barendrecht nog twee afgetekende mogelijkheden. Brent Vugts schoot alleen over Antonioli over, even later had Aness Serghini de kans op 2-0, maar hij schoof de bal naast. Zo lieten de rood-witten Sportlust ’46 in leven.

Ook na de onderbreking ging Barendrecht op jacht naar een definitieve beslissing, maar zonder resultaat. Pogingen van Jongman en Vugts hadden geen succes. Ook invaller Robbert Olijfveld probeerde het, hij kopte over. Omdat de thuisploeg het duel maar niet besliste, mocht Sportlust blijven hopen. De bezoekers drongen in de slotfase aan en kregen nog twee enorme kansen. Eerst tikte invaller Terence Groothusen de bal maar net naast en in de extra tijd schoot Sanny Monteiro over het doel.

Zo bleef het 1-0 en hoorde Barendrecht na afloop dat SteDoCo weer niet had gewonnen (1-1 bij Hoek). Een feestje dus – zeker met zangeres Belinda in de kantine – maar ook omdat Barendrecht weer bovenaan staat.

Nadir Jouhri gaat over de knie bij Marley Berkvens.
Joey Jongman heeft de bal met een fraaie vrije trap in de kruising gekruld, 1-0.
Aness Serghini passeert in de zestien Thomas Heideman. Doelman Antonioli belet hem te scoren.
Brent Vugts schermt de bal af voor Thomas Heideman op de rand van de zestien.
Bradly van der Meer maakt een kans voor Sportlust’46 onschadelijk.
Veel strijd om de bal op het middenveld. De druk op Barendrecht neemt toe.
De strijdlustige Barendrechter Tren Drexhage bedient na een uitval Robbert Olijfveld. Olijfveld’s kopbal gaat over het doel.
Invaller Jay Brand passeert Laurens van der Voort.
Robbert Olijfveld kop de bal de zestien in.
Spannende momenten in de slotfase voor trainer Leen van Steensel.
Taner Bayram in de slotfase mee ten aanval om de overwinning definitief over de streep te trekken.
De eerste speelminuten voor nieuwkomer Constantijn Schop. Hij speelde in het verleden voor Jong Sparta.

Barendrecht – Sportlust ’46 1-0 (1-0)
14. 1-0 Jongman, scheidsrechter S. Dröge, gele kaarten: Jouhri (Barendrecht) en Bendadi (Sportlust’46).
Opstelling Barendrecht: Van der Meer; Eekman, De Graaf, Monster, Jouhri; Bayram (87. Schop), Jongman, Van der Stoep; Vugts (76. Brand), Drexhage (87. Vorthoren) en Serghini (76. Olijfveld).
Opstelling Sportlust ’46: Antonioli, Monteiro, Heideman (75. Groothusen), Duisterhof, Jansen; Hazzat, Bendadi, Berkvens (63. Van de Voort); Al Mahdi (63. Screever), De Weerd (46.  Laghmouchi) en Meiring.

Gedeeld bovenaan
Barendrecht en SteDoCo staan nu samen bovenaan in de Derde Divisie B met allebei 41 punten uit 19 duels. De rood-witten hebben iets betere doelcijfers. UNA heeft 33 punten, Sportlust 32. UNA speelt zondagmiddag nog. Er zijn voor Barendrecht nog vijftien wedstrijden te gaan, waaronder SteDoCo thuis (17 februari) en UNA uit (9 maart).

Quick
Komende zaterdag speelt Barendrecht in Den Haag bij Quick, de aftrap is 18.00 uur. De rood-witten zijn gewaarschuwd want vorige week klopten de Hagenezen SteDoCo.