BARENDRECHT STUNT BIJ KOPLOPER GVVV: KNAPPE 5-2 WINST

Barendrecht heeft zaterdag eindelijk eens de zo vaak uitgesproken promotie-ambities op klinkende wijze onderstreept. De rood/witten wonnen in Veenendaal met 5-2 van koploper GVVV. Door deze dikverdiende zege wordt het verschil met de top weer ietsje kleiner. De uitblinkers Robbert Olijfveld en Marouane Bakour scoorden elk twee keer.

Barendrecht-trainer Leen van Steensel kon weer een beroep doen op Stanley Husen en Joey Jongman. Niels Vorthoren zat op de bank. Max van Dijk moest in de warming up alsnog geblesseerd afhaken, hij werd vervangen door Bradley el Idrissi.

Het deerde Barendrecht niet, de bezoekers trokken vrolijk ten aanval. Na zes minuten was het raak. Marouane Bakour strafte een fout in de verdediging af, 0-1. Joey Jongman probeerde het met een afstandsschot, zijn poging ging net naast de kruising. Even later was het opnieuw bingo. Een prachtige aanval over rechts werd op fraaie wijze afgerond door Romano van der Stoep, 0-2.

Helaas kon Barendrecht de voorsprong niet vasthouden. Ilias Latif maakte al snel de 1-2 en rond het half uur zorgde Quincy Veenhof voor de gelijkmaker, 2-2.

Barendrecht toonde veerkracht en kwam snel weer op voorsprong. Een afgemeten voorzet van El Idrissi werd door Robbert Olijfveld ingeschoten, 2-3. Met deze stand gingen beide ploegen rusten.

Lat
GVVV probeerde na de rust een offensief op te zetten, maar het was Barendrecht dat gevaarlijk werd. Uit een hoekschop kwam de bal tegen de onderkant van de lat, de thuisclub zwijnde. Even later was het wel raak. Robbert Olijfveld maakte zijn tweede van de middag door een voorzet van Bakour binnen te knikken, 2-4. Aness Serghini was ook nog dicht bij succes, ook hij raakte de lat.

Het mooiste van Barendrecht werd bewaard voor het laatst. Marouane Bakour maakte er op aangeven van Joey Jongman 2-5 van met een schitterende lob over invaller doelman Jan Schimmel. Daarmee was koploper GVVV definitief geveld en gingen de rood/witten met drie punten terug naar huis.

Barendrecht-trainer Leen van Steensel kon weer een beroep doen op reserve aanvoerder Stanley Husen.
Bradley el Idrissi in duel met Anthony Berenstein.
Romano van der Stoep schiet Barendrecht naar 0-2 en viert zijn vierde competitietreffer met zijn teamgenoten.
Joey Jongman probeert het met een afstandsschot, zijn doelpoging ging net naast de kruising.
Bradley van der Meer pareert twee schoten van Quincy Veenhof (10) , tegen de derde inzet heeft hij geen verweer, 2-2.
Twee minuten later heeft Robbert Olijfveld een afgemeten voorzet van Bradley el Idrissi binnengeschoten, 2-3.
Aness Serghini begint een rush tot aan de zestien meter.
Met een omhaal trekt Robbert Olijfveld de bal voor het doel.
Robbert Olijfveld scoort met het hoofd en laat keeper Jan Schimmel kansloos, 2-4. Het is zijn zevende competitiedoelpunt.
Aness Serghini was ook nog dicht bij succes, hij schiet hard op de lat.
Marouane Bakour zet Barendrecht, met een schitterende lob over invaller doelman Jan Schimmel, op 2-5 na een subtiele steekbal van Joey Jongman.

GVVV – Barendecht 2-5 (2-3)
6. 0-1 Bakour, 12. 0-2 Van der Stoep, 14. 1-2 Latif, 32. 2-2 Veenhof, 34. 2-3 Olijfveld, 65. 2-4 Olijfveld, 85. 2-5 Bakour.
Scheidsrechter: Veekamp. Kaarten: geen.
Opstelling GVVV: Van Willige (46. Schimmel); Dumay (65. Dilrosun), Grotenbreg (65. Hoogenboom), Potjes, Berenstein; Maguire, De Jong (46. Spies), Veenhof (46. Vergara Berrio); Sillé, Latif en Burgering.
Opstelling Barendrecht: Van der Meer; Eekman, Husen, Van Dijk (1. El Idrissi/64. Van de Werp), Masrhalmi; Jongman, Monster, Van der Stoep (78. Mrowicki); Bakour, Olijfveld en Serghini (75. Vorthoren).

Zesde
Barendrecht stijgt naar de zesde plaats in de Derde Divisie. De ploeg heeft 28 punten uit 17 wedstrijden. Dat zijn er vier minder dan de twee leiders GVVV en ACV die allebei 32 punten hebben.

Excelsior ’31
De rood/witten spelen dit kalenderjaar nog twee keer, allebei uit. Allereerst komende zaterdag voor de competitie bij hekkensluiter Excelsior ’31. In Rijssen is de aanvang 14.30 uur. En dan dinsdag voor de zogeheten Fidus Cup uit bij Spijkenisse, de aftrap is daar 20.00 uur.