BARENDRECHT SWINGT IN DOELPUNTENFESTIVAL LANGS JONG SPARTA: 5-3

Barendrecht heeft zich knap hersteld van de tweede nederlagen bij De Treffers en Spakenburg. De rood/witten wonnen zaterdag op het eigen sportpark De Bongerd met 5-3 van Jong Sparta. Door de zege blijft de ploeg van trainer Leen van Steensel bij de top 5 van de Tweede Divisie.

Het was zaterdag weer bij vlagen genieten van de thuisploeg die langs Jong Sparta swingde. De doelpuntenmachine begon in de elfde minuut toen Joey Jongman – na een combinatie met uitblinkers Bram de Bruin en Tren Drexhage – met rechts hard raak knalde, 1-0.

Toch kwam Jong Sparta snel terug. Ayoni Santos zette voor en de onfortuinlijke Jongman liep de bal tegen de eigen touwen, 1-1. Maar Barendrecht toonde veerkracht en toonde rap herstel. Drexhage bediende De Bruin die de bal met links hoog binnen ramde, 2-1. Het bleef doelpunten regenen, want ook Sparta had snel een tegenantwoord. Nu was het Santos die 2-2 de in de roos mikte.

Toen was het weer aan de Barendrecht dat maar bleef opstomen. De onvermoeibare Drexhage, eerder nog de aangever, was nu het eindstation van een aanval over links. De spits schoot onberispelijk binnen, 3-2. En nog was het nog niet gedaan voor de rust. Kevin Rook speelde Bram de Bruin aan die opnieuw een gaatje vond, 4-2. Zijn zesde treffer alweer dit seizoen. En dat allemaal in 45 minuten tijd. Toen de stofwolken waren opgetrokken, ging Barendrecht met een ruime en verdiende voorsprong de kleedkamer in.

Minder
Na de rust lag het tempo lager, dat kon ook haast niet anders na zo’n voorstelling in de eerste helft. Sparta probeerde het nog wel, maar kwam er niet door.

De beslissing viel halverwege deel twee. Jay-Keane Chukwu, ingevallen voor Brent Vugts, zorgde een minuut na zijn invalbeurt voor de 5-2. De 19-jarige aanvaller was al eerder opgevallen toen hij in een oefenpartij tegen Spijkenisse twee keer had gescoord. Chukwu, speler uit de Onder 23, geeft Van Steensel extra mogelijkheden voorin.

Dat het vlak voor tijd nog 5-3 werd door een doelpunt van Jesse Bal was alleen nog van belang voor de statistieken. Het publiek op De Bongerd was met acht doelpunten en een fraaie zege voor thuisploeg zaterdag de grote winnaar.

Taner Bayram wordt bij zijn actie op de rand van de zestien gevloerd.
Timo de Graaf verdedigt uit.
Brent Vugts zet Max de Ligt onderdruk bij het uitverdedigen.
Joey Jongman bij Barendrecht de regisseur op het middenveld.
Via het been van de onfortuinlijke Joey Jongman (8) gaat de bal in eigen doel, na een voorzet van Ayoni Santos, 1-1.
Bram de Bruin schiet de bal hard binnen, Sparta keeper Rik Suur heeft het nakijken, 2-1.
Sparta had het lastig met de snelheid van Olek Mrowicki.
Tren Drexhage schiet hard de 3-2 tegen de touwen.
Bram de Bruin houdt overzicht en schiet bekeken de bal over Rik Suur in het doel, 4-2.
Met ongeloof viert Jay-Keane Chukwu zijn doelpunt. Een minuut in het veld en scoren bij je competitie debuut.
Jeugdig talent Jay-Keane Chukwu speelt Kjeld van den Hoek door de benen.

Barendrecht-Jong Sparta 5-3 (4-2)
12. 1-0 Jongman, 32. 1-1 Jongman (eigen doel), 33. 2-1 De Bruin, 34. 2-2 Santos, 41. 3-2 Drexhage, 45. 4-2 De Bruin, 70. 5-2 Chukwu, 88. 5-3 Bal.
Scheidsrechter Van Leeuwen, gele kaarten: Monster, Rook, Vugts, De Bruin en De Graaf (Barendrecht) en Bynoe (Jong Sparta).
Opstelling Barendrecht: Van der Meer; Schop, De Graaf, Monster (82. Vermeer), Rook; Bayram, Jongman, De Bruin (82. Van der Stoep); Mrowicki, Drexhage en Vugts (69. Chukwu).
Opstelling Jong Sparta: Suur; Van Wageningen, De Ligt, Van den Hoek (46. Mulumba), G. Vianello (46. D. Vianello); Bynoe (61. Marhoum), Triep, El Dahri; Santos (67. Borrie), Bal en Gorisson (90. El Meftahi).

Vijfde
Barendrecht blijft door de winst vijfde in de Tweede Divisie met 19 punten uit 10 wedstrijden. Koploper is Rijnsburgse Boys heeft er twee meer. Ze worden gevolgd door Spakenburg, Quick Boys en AFC met alledrie 20 punten.

Rijnsburgse Boys
Komende zaterdag wacht Barendrecht een nieuwe test: uit bij Rijnsburgse Boys. De Uien
staan bovenaan met 21 uit 10. Zaterdag werd het uit bij HFC 1-1. Op sportpark Middelmors in Rijnsburg wordt zaterdag om 15.00 uur afgetrapt.