BARENDRECHT SWINGT TEGEN ADO ’20 EN WINT MET 5-1

Barendrecht blijft uitstekend voor de dag komen in de Tweede Divisie. De rood/witten versloegen zaterdag ADO ’20 op sportpark De Bongerd en deden dat op indrukwekkende wijze: 5-1.

Trainer Leen van Steensel kon zaterdag tegen ADO ’20 weer beschikken over Constantijn Schop, die daardoor weer als rechtsback aan het duel begon. Verder voerde de oefenmeester geen wijzigingen door in zijn basis.

Hoe zouden de rood/witten reageren op de eerste nederlaag van het seizoen, vorige week tegen Katwijk? Dat was de vraag die de toeschouwers op sportpark De Bongerd zich zaterdagmiddag stelden. Ze werden niet teleurgesteld door Barendrecht, dat al binnen de minuut een strafschop claimde na een vermeende handsbal op de achterlijn. Scheidsrechter Steeg kende slechts een corner toe. Ook vlak daarna was er alweer een kans voor de thuisploeg, maar Joey Jongman krulde maar net naast.

Na de energieke openingsfase volgde een periode waarin Barendrecht een veldoverwicht had, maar niet tot grote kansen kwam. Aness Serghini kwam na 20 minuten net tekort om een voorzet bij de tweede paal binnen te schieten, terwijl een voorzet op Tren Drexhage na 40 minuten ook net te scherp was. Bram de Bruin kreeg een beste kans, maar zag zijn inzet vanaf een meter of 15 knap gekeerd worden door de keeper. Timo de Graaf maakte dat al niet meer mee: de centrale verdediger werd halverwege de eerste helft noodgedwongen gewisseld met een hoofdblessure. Wouter Vermeer was zijn vervanger.

Vlak voor rust zette Barendrecht het overwicht alsnog om in een voorsprong. Een prachtige aanval over de flanken belandde voor de voeten van Olek Mrowicki, die hard tegen de paal schoot. De rebound was echter een prooi voor Tren Drexhage, die Barendrecht op 1-0 zette. In blessuretijd van de eerste helft had de voorsprong zelfs nog verdubbeld kunnen worden. Drexhage speelde zichzelf knap vrij, maar zijn pass op Mrowicki was net te scherp en werd gepakt door de keeper.

Het beginsignaal voor de tweede helft was voor Barendrecht het sein om in de tweede helft gas te geven. Al na 20 seconden kreeg Serghini een kans, maar de ADO ’20-keeper verhinderde een treffer. Er volgden meer kansen en het was wachten op een tweede Barendrecht-goal. Die kwam er na 64 minuten: bij een voorzet maakt Drexhage ruimte voor Mrowicki, die hard in de rechter bovenhoek raak schoot: 2-0.

Het was nog niet genoeg voor Barendrecht, dat zich in de tweede helft swingend naar een ruime overwinning speelde. Twee minuten na de tweede goal was het al 3-0, door een heerlijke treffer van Joey Jongman. Hij nam de bal mee en wachtte met vele schijnbewegingen tot al zijn tegenstanders op de grond lagen, om hard de derde goal van de middag binnen te schieten.

Ook in het laatste kwartier bleef Barendrecht de druk op het ADO ’20-doel opvoeren. Invaller Brent Vugts zette met zijn eerste actie Drexhage voor de keeper, maar de spits kwam een teenlengte tekort om de bal binnen te schuiven. Vlak daarna was het alsnog opnieuw raak voor de spits: Drexhage was zijn tegenstanders te snel af en schoot oog in oog met de keeper feilloos raak: 4-0.

Even won de euforie het van de concentratie, want twee minuten later lag zomaar de 4-1: George maakte een eretreffer voor de gasten uit Heemskerk. Het slotakkoord was echter voor Barendrecht, dat het thuispubliek met een vijfde treffer verwende. Bram de Bruin soleerde vlak voor tijd knap door de defensie en zette met een schuiver de 5-1 eindstand op het scorebord.

Constantijn Schop weer in de basis na een blessure.
In de eerste minuut al een kans, nadat Olek Mrowicki op rechts zijn tegenstander op snelheid de baas was.
De voorzet van Kevin Rooks wordt door Olek Mrowicki op de paal geschoten. Tren Drexhage schiet de rebound binnen.
Aness Serghini in een luchtduel met Sem Kroon.
Wouter Vermeer vroeg ingevallen, nadat Timo de Graaf met een hersenschudding van het veld moest.
Olek Mrowicki schiet de rood-witten in de 63-ste minuuut op een 2-0 voorsprong.
De bank viert de mooie treffer uitbundig mee.
Joey Jongman heeft de ADO’20 verdediging met geduld uitgespeeld en schiet hard de 4-0 in de touwen.
Tren Drexhage sprint Sem Kroon, na een uittrap van Bradly vd Meer, eruit en scoort beheerst 4-0.
Brent Vugts blijft in duel met Jesper de Vré aan de bal.
Bram de Bruin legt bij de stip aan en scoort de 5-1 als slotakkoord.

Barendrecht – ADO ’20 5-1 (1-0)
45. Drexhage 1-0, 63. Mrowicki 2-0, 66. Jongman 3-0, 76. Drexhage 4-0, 78. George 4-1, 89. De Bruin 5-1.
Scheidsrechter: Steeg. Geen kaarten.
Opstelling Barendrecht: Van der Meer, Rook, De Graaf (27. Vermeer), Monster (73. Braaf), Schop, Bayram (78. Van der Stoep), Jongman, De Bruin, Serghini, Drexhage (78. Kassels), Mrowicki (73. Vugts)
Opstelling ADO ’20: Schilling, Glim, de Vré, Helder (82. Venrooy), Lute (64. Hirasingh), Prijor (70. Carbaat), Van Esveld (46. Holtkamp), Kroon, Deen, Volkers (70. Richard), George.

Derde plaats
Met vier overwinningen uit vijf wedstrijden bezet Barendrecht de derde plaats op de ranglijst. Alleen Rijnsburgse Boys en Koninklijke HFC haalden één punt meer dan de Bongerdbewoners en gaan aan kop.

AFC
Zaterdag wacht Barendrecht een uitwedstrijd in Amsterdam, waar AFC de tegenstander is. De ploeg uit de hoofdstad verloor zaterdag met 1-0 van HFC en heeft daardoor twee punten minder dan Barendrecht. Op sportpark Goed Genoeg wordt volgende week om 15.00 uur afgetrapt.