BARENDRECHT TOONT BETERSCHAP (WEDSTRIJDVERSLAG)

Barendrecht heeft zaterdag een einde gemaakt aan een reeks nederlagen in de Tweede Divisie. In een boeiende wedstrijd, die vertrouwen moet geven voor de komende tijd, werd het tegen Kozakken Boys op De Bongerd 1-1.

De thuisclub was voor de rust de bovenliggende partij, na de onderbreking voerden de bezoekers de boventoon. Het gelijkspel was terecht. Barendrecht zag wel FC Lienden dichterbij komen door een zege bij Jong Sparta. VVSB verloor dik van Scheveningen, waardoor het onderin met voor Barendrecht nog 12 wedstrijden te gaan spannend blijft.

Barendrecht-trainer Jack van den Berg kon zaterdag weer beschikken over Delano a Cohen. Achterin ontbrak opnieuw Edson Almeida, daardoor kreeg Ilyas Oulad Ali weer eens een basisplek. Bij Kozakken Boys stond Tim Eekman achterin, hij keert komend seizoen terug op De Bongerd.

Na een periode van aftasten was het eerste gevaar voor Barendrecht. Een schot van Danny Monster, knap vrijgespeeld, kwam in de handen van doelman Nils den Hartog. Aan de overkant was Barendrecht-keeper Nick van der Ploeg paraat, ook gaf de defensie met Jeffrey Aarts en Max van Dijk weinig weg. Delano a Cohen had een schietkans, maar zijn schot werd gekraakt.

Het moet een keer meezitten, had Jack van den Berg vooraf gezegd. En warempel, vlak voor rust had Barendrecht het tij eens mee. Een voorzet van Yorik van Deelen belandde op de lat boven de grabbelende keeper Den Hartog. Barendrecht-spits Irvingly van Eijma was er als de kippen bij om zijn voormalige club op achterstand te zetten, 1-0. Het was zijn eerste treffer voor de rood-witten en in deze fase ook dik verdiend. Het gaf de thuisclub zelfvertrouwen. Ook Akram Salhi probeerde het nog, maar zijn inzet zeilde over.

Kans
Bas Mourits kreeg direct na rust een enorme kans op 2-0. Hij mocht zo maar alleen op doelman Den Hartog afgaan. De spits schoot in plaats van tegen de touwen op het lichaam van de keeper.

Vijf minuten later was het gelijk dankzij twee invallers bij Kozakken Boys. Don Bolsius zette vanaf links voor, spits Charlton Juan Vicento knikte raak, 1-1. Zo stond de wedstrijd weer op zijn kop. De bezoekers voelden dat er meer in zat en voerden de druk op, maar de Barendrecht-verdediging stond deze middag sterk.

Af en toe kwam Barendrecht er gevaarlijk uit, maar Akram Salhi kon niet afronden. Twee pogingen gingen naast het doel.
Het bleef tot diep in de slotfase spannend. De beste kans was nog voor Kozak Jeffrey Rijsdijk die vrij voor het doel naast schoot. Zo bleef het 1-1 en pakte Barendrecht eindelijk weer eens een punt in de jacht op lijfsbehoud.

Barendrecht – Kozakken Boys 1-1 (1-0)
37. 1-0 Van Eijma, 55. 1-1 Vicento
Scheidsrechter Timmer, gele kaarten: A Cohen (Barendrecht), Bolsius en Van Huijgevoort (Kozakken Boys).
Opstelling Barendrecht: Van der Ploeg; Van Deelen, Aarts, Van Dijk, Oulad Ali (76. Da Silva); Dorst, A Cohen, Monster; Mourits, Van Eijma en Salhi (76. Martijn).
Opstelling Kozakken Boys: Den Hartog; Eekman, Jakoba, Monteiro, Van Huijgevoort; Stout, Veenhoven, Bot (55. Bolsius); Mutzers (46. Vicento), El Azzizi (82. Van Ingen) en Rijsdijk.

Zestiende
Barendrecht blijft zestiende in de Tweede Divisie met 18 punten uit 22 wedstrijden. FC Lienden won met 2-1 bij Jong Sparta en staat nu op 17 uit 23. VVSB verloor met 6-1 bij Scheveningen en blijft afgetekend laatste met 10 punten uit 23 duels. Nummer 18 gaat er net als de laagste ‘jonge’ profclub rechtstreeks uit (nu Jong Almere). De twee clubs daarboven (nu Lienden en Barendrecht) spelen nacompetitie.

Hardenberg
Komende zaterdag speelt Barendrecht uit bij HHC Hardenberg. Dit duel werd eerder afgelast, de aftrap in Overijssel is om 15.30 uur. Een week later (9 maart) speelt Barendrecht de kelderkraker in en tegen FC Lienden. In de Betuwe wordt dan om 15.30 uur afgetrapt.

Samenvatting
De samenvatting en reacties op het duel vindt u hier.