BARENDRECHT TOONT VEERKRACHT EN PAKT PUNT (WEDSTRIJDVERSLAG)

Barendrecht toonde zaterdag veerkracht tegen Jong Almere City. Op het eigen sportpark De Bongerd was het bij rust 0-2, maar na de onderbreking knokte de ploeg van trainer Jack van den Berg zich naar een terechte 2-2 eindstand. Stanley Husen knikte vlak voor tijd de gelijkmaker binnen, rond het uur had uitblinker Ramy Salem de 1-2 gemaakt.

Van den Berg had zaterdag opnieuw een basisplaats voor Salem, de rappe aanvaller die na anderhalf jaar afwezigheid weer helemaal terug is. Verder de vertrouwde namen in de basis, met op de bank een verrassing. Invaller-doelman was Jan Lubbers, de 50-jarige sluitpost van Veteranen 1. Hij was de stand in voor Nick van der Ploeg, nadat u andere keepers niet fit of beschikbaar waren.

Barendrecht begon goed en had al na twee minuten een dot van een kans. Peter de Lange kreeg de bal voor een haast leeg doel maar mikte over. Aan de overkant was het Michael Bergkamp – zoon van – die in de korte hoek van Van der Ploeg stuitte.

Toch was het Jong Almere dat de leiding nam. Een vlotte combinatie kwam bij Meghon Valpoort die van dichtbij raak mikte, 0-1. Barendrecht probeerde er soms uit te komen, maar Salem en Marouane Bakour hadden geen succes. Halverwege de eerste helft werd het zelfs 0-2. De opgerukte verdediger Ruggero Mannes knalde hard en hoog raak. In deze fase waren de gasten veel beter en moest Barendrecht vrezen voor erger, maar de schade bleef beperkt.

Ramy Salem probeerde het van afstand, maar zijn poeier zeilde over het doel van de Zwitsere jeugdinternational Stijn Keller. Een voorzet van Bram de Bruin belandde boven op de lat. Met 0-2 zochten de ploegen de kleedkamer op.

Barendrecht kwam daar na de onderbreking het beste uit. Direct werd het doel van Almere bestookt onder leiding van de opgeleefde Salem. Hij tikte al na 1 minuut maar net naast. En binnen het uur zorgde de aanvaller voor de aansluitingstreffer. Uit een hoekschop kopte Max van Dijk tegen de lat, de bal bleef hangen waarna Salem afdrukte, 1-2. Het was zijn allereerste treffer van dit seizoen en ook het eerste wapenfeit na ongeveer anderhalf jaar langs de kant te hebben gestaan.

De thuisploeg voelde dat er meer in zat, zeker nadat Meghon Valpoort en Joshua Zimmerman goede kansen op 1-3 hadden gemist. Van den Berg stuurde de invallers Qjell Krolis en Jeroen van der Wal het veld in, deed een paar omzettingen en bleef hopen op de gelijkmaker.

Ramy Salem – weer hij – vond keeper Keller op zijn weg. Ook Anass Masrhalmi kwam er nog bij toen Barendrecht aan het slotoffensief begon. Het leidde twee minuten voor tijd tot de verdiende 2-2. Opnieuw een hoekschop die ditmaal door Stanley Husen bij de tweede paal werd binnengekopt. Ook voor hem was het zijn eerste wapenfeit dit seizoen.

In de extra tijd kwam er nog een vrije trap, waarbij Ramy Salem bij de tweede paal net tekort kwam. Het was misschien ook te veel van het goede geweest. Barendrecht pakte een punt en liet zien dat het ook kan knokken. Het was na 4 zeges en 6 nederlagen het allereerste gelijkspel van de rood-witten dit seizoen.

Peter de Lange mikt de bal, na een paar minuten spelen, voor een haast leeg doel over.
Max van Dijk grijpt in bij één van de vele Jong Almere City aanvallen in de begin fase.
Niels Vorthoorn wordt onder druk gezet bij het uitverdedigen.
Nick van der Ploeg slaat de bal weg. Hij moest in de eerste helft tweemaal capituleren.
De voorzet van Bram de Bruin belandt boven op de lat.
Uit een uitstekende hoekschop van Yarick Dorst kopt Max van Dijk tegen de lat.
Ramy Salem werkt de van de lat terugspringende bal af, 1-2.
De actie van invaller Anass Masrhalmi eindigt in een hoekschop.
Stanley Husen (links) kopt de hoekschop van Yarick Dorst hard in de touwen, 2-2

Barendrecht-Jong Almere City 2-2 (0-2)
8. 0-1 Valpoort, 23. 0-2 Mannes, 57. 1-2 Salem, 87. 2-2 Husen.
Scheidsrechter Te Kloeze, gele kaarten: Krolis (Barendrecht), Bergkamp en Brobbey (Almere).
Opstelling Barendrecht: Van der Ploeg; Eekman, Husen, Van Dijk, Samsey (70. Krolis); Vorthoren, Dorst, De Bruin; Bakour (80. Masrhalmi), Salem en De Lange (75. Van der Wal).
Opstelling Jong Almere City: Keller; Mannes, Willems, Vos, Brobbey; With (90. Van der Linde), Bergkamp. Krant; Zimmerman (76. Aktaou), Valpoort en Aninkora (90. Fermina).

Twaalfde
Barendrecht is een middenmoter in de Derde Divisie, de ploeg staat twaalfde met 13 punten uit 11 wedstrijden Koploper is Sparta Nijkerk met 27 punten, gevolgd door DVS’33 met 25.

DVS’33
Komende zaterdag speelt Barendrecht uit bij DVS’33, de ploeg uit Ermelo die dus tweede staat. Afgelopen zaterdag won DVS’33 met 3-1 bij VVSB. Op de Veluwe wordt zaterdag om 14.30 uur afgetrapt. Een week later is het Barendrecht-VVSB, ook om 14.30 uur.