BARENDRECHT VERLIEST BIJ TITELFAVORIET

Barendrecht heeft zaterdag in Amsterdam het zicht op degradatie niet weten te verkleinen. De rood-witten verloren met een piepjong elftal met 3-0 bij koploper AFC. De thuisclub liep daarmee uit op achtervolger IJsselmeervogels en lijkt op weg naar de titel.

Barendrecht hikt met nog vijf wedstrijden te gaan tegen een achterstand van vijf punten op de laatste concurrenten VVSB en FC Lienden, die ook allebei verloren.

Na bijna een kwartier was Barendrecht in Amsterdam dicht bij de openingstreffer, maar Jeffrey Aarts schoot tegen de onderkant van de lat. Over pech gesproken, want drie minuten later lag de bal aan de overkant achter Barendrecht-doelman Lee Quincy Cheuk-a-Lam. Topscorer Raily Ignacio mikte raak, 1-0.

Barendrecht probeerde wat terug te doen, onder meer met Salhi en Krolis, maar het laatste zetje ontbrak. Vlak voor rust maakte Yordi Teijsse er 2-0 van en toen was het duel eigenlijk al gespeeld.

Na de rust hetzelfde speelbeeld, Barendrecht deed zijn best, maar kwam veel tekort. Iets voor het einde maakte Kenny Teijsse er nog 3-0 van met een afstandsschot. Bij AFC hadden ze op dat moment al meer interesse in de tussenstand bij IJsselmeervogels, dat uiteindelijk op eigen veld met 2-1 verloor van HHC Hardenberg.

Marouane Bakour speelt de bal af tussen twee AFC verdedigers.
Akram Salhi wordt onder druk gezet voor de ogen van Jack van den Berg.
Op fysieke kracht en routine werd Barendrecht afgetroefd.
Jeroen van der Wal in duel met Melvin Grootfaam
Lee Quincy Cheuk-a-Lam pareert een inzet van Yordi Teijsse
Ali Khaldi aan de bal op het middenveld.
Bas Mourits als gelegenheidsaanvoerder tegen AFC ook als middenvelder in een andere rol.
Yarick Dorst is AFC topscorer Raily Ignacio de baas.
Ook invaller Rowendly Martijn lukte het niet de AFC verdediging te verontrusten.

AFC-Barendrecht 3-0 (2-0)
17. 1-0 Ignacio, 36. 2-0 Y. Teijsse, 81. 3-0 K. Teijsse.
Scheidsrechter Hensgens, gele kaarten: Dorst en Aarts (Barendrecht).
Opstelling AFC: Zonneveld, Kulhan (77. Kwee), Maatsen, Jansen, Richard (73. Claver), Y. Teijsse, Hoek, K. Teijsse, Belarbi, Ignacio en Grootfaam (65. Jesse).
Opstelling Barendrecht: Cheuk-a-Lam; Van Deelen, Dorst, Aarts, Oulad-Ali; Van der Wal (85. Da Silva), Mourits, Khaldi; Bakour (67. Martijn), Krolis en Salhi.

Laatste
Barendrecht blijft laatste in de Tweede Divisie met 18 punten uit 29 wedstrijd. Degradatie komt met de week dichterbij, de rood-witten hebben alleen nog VVSB en FC Lienden in het vizier, zij hebben allebei 23 punten. Jong Almere (22) daalt als laagst genoteerde profclub zeker af. Jong Sparta doet dat ook als Jong Volendam in de Derde Divisie kampioen wordt.

Katwijk
Komende zaterdag komt het Katwijk van oud-Barendrechter Joey Jongman naar De Bongerd, aftrap op De Bongerd 14.30 uur. Het resterende programma van Barendrecht is daarna: 4 mei Jong Sparta (thuis), 11 mei GVVV (uit), 18 mei Excelsior Maassluis (thuis) en 25 mei Jong Almere (uit).

Samenvatting
De samenvatting en de reacties vindt u hier.