BARENDRECHT VERLIEST OEFENDUEL VAN ZWALUWEN

Het vlaggenschip van BVV Barendrecht heeft zijn eerste oefennederlaag geleden. Na overwinningen op Brielle (3-1) en Smitshoek (3-1) en gelijke spelen tegen USV Hercules (1-1) en Fortuna Sittard (2-2), was Zwaluwen zaterdag met 2-0 te sterk op sportpark De Bongerd.

In een matige wedstrijd van de zijde van de rood/witten, was Zwaluwen de bovenliggende partij. De Vlaardingse hoofdklasser zag dat rond het halfuur beloond worden, toen Justin van Mullem de 0-1 binnen tikte. Vlak daarvoor had Bas Mourits namens Barendrecht een forse kans op de openingstreffer gemist. Na de rust raakte Martijn Rowendly namens de Bongerdbewoners de paal. Nadat Jerry Scholman Zwaluwen op 2-0 had gezet, kwam er geen verandering meer in de stand.

Vlak voor tijd raakte Barendrecht wel Daniël Esajas kwijt; de spits ging met een knieblessure op de brancard van het veld en lijkt de seizoensopening te gaan missen. Doordat er nog maar enkele minuten op de klok stond, besloot de scheidsrechter na overleg met beide trainers de wedstrijd af te blazen.

Dinsdag hervat Barendrecht de voorbereiding met een uitwedstrijd bij Capelle. Het programma van Barendrecht de komende weken luidt als volgt:

Dinsdag 14 augustus: Capelle – Barendrecht (20.00 uur, oefenwedstrijd)
Zaterdag 18 augustus: DFS – Barendrecht (14.30 uur, KNVB-beker)
Dinsdag 21 augustus: Jodan Boys – Barendrecht (20.15 uur, oefenwedstrijd)
Zaterdag 25 augustus: Spakenburg – Barendrecht (15.30 uur, competitie)
Dinsdag 28 augustus: Barendrecht – Unitas (n.n.b., oefenwedstrijd)
Zaterdag 1 september: Barendrecht – Kon. HFC (14.30 uur, competititie)
Dinsdag 4 september: Barendrecht – SHO (20.00 uur, oefenwedstrijd)