BARENDRECHT VERLIEST VAN EFFECTIEF SPAKENBURG (WEDSTRIJDVERSLAG)

Barendrecht heeft de eerste nederlaag van het kalenderjaar 2019 geleden. De rood-witten verloren zaterdag op het eigen sportpark De Bongerd met 3-0 van Spakenburg. De cijfers zijn wat geflatteerd, maar de ploeg van trainer Jack van den Berg kwam er eigenlijk geen moment aan te pas.

De nog ongeslagen oefenmeester kon nog altijd geen beroep doen op verdediger Max van Dijk, ook viel vlak voor de aftrap Yorik van Deelen weg, waarna Emilio Samsey linksachter werd. Er was weer een basisplaats voor Ali Khali, op het middenveld naast Yarick Dorst en Danny Monster. Voorin ontbrak Christian Dabaghian, maar zat Anthony Biekman weer op de bank.

Spakenburg, getraind door oud-Feyenoorder John de Wolf, kwam na 12 minuten op voorsprong. Er was even verwarring over een vrije trap voor Barendrecht, maar Spakenburg profiteerde. De bal kwam bij spits Jordi Bitter die de 0-1 liet aantekenen.

Barendrecht moest weer eens in de achtervolging en slaagde daar pas in het laatste kwartier voor de rust in. Een voorzet van Khaldi werd door Qjell Krolis maar net naast geschoten. Er kwamen meer mogelijkheden, Marouane Bakour probeerde Krolis voor het doel te bereiken, maar de bal ging net aan hem voorbij. Een voorzet van Jeffrey Aarts kwam bij Bas Mourits die naast kopte. Ook Krolis probeerde het nog een keer maar schoot over.

Het offensiefje in de eindfase van de eerste helft gaf de thuisclub moed. De bezoekers gingen er na de rust goed voor zitten, Spakenburg had in deel een ook niet veel indruk gemaakt. Maar na vijf minuten was het al raak. Olaf van der Sande mocht vrij raak koppen, 0-2. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk gespeeld.

Barendrecht probeerde het nog wel, maar kwam voorin stootkracht tekort. Het gemis van Ramy Salem en Daniel Esajas doet zich nog altijd voelen. De doelcijfers van de rood-witten geven ook aan hoe lastig Barendrecht aan doelpunten komt. Met 19 treffers uit 18 wedstrijden is de ploeg het minst scorende team in de Tweede Divisie.

Jack van den Berg stuurde in de loop van de tweede helft Anthony Biekman nog naar het front, met naast hem Najim Haidary, maar tot treffers kwam het niet. Sterker nog, in de extra tijd maakte het veel effectievere Spakenburg er ook nog 0-3 van. Mike Vreekamp, de matchwinner in de heenwedstrijd (1-0), zorgde voor een ruime marge. Met 0-3 kreeg Spakenburg misschien iets te veel, Barendrecht stond met lege handen.

Emilio Samsey noodgedwongen linksachter na het door een blessure afhaken van Yorik van Deelen tijdens de warming-up.
Ali Khaldi op de weg terug na langdurige tegenslag door blessures.
Elson do Rosario Almeida vocht op rechts menig duel uit met fysiek sterke verdedigers.
Qjell Krolis op snelheid de zestien in, zijn voorzet wordt gemist.
Aanvoerder Danny Monster startte de wedstrijd met pijnstillers. Hij speelde de wedstrijd uit.
Marouane Bakour schiet met een volley rakelings over het doel.
Anthony Biekman wordt het spelen van de bal onmogelijk gemaakt.
Invaller Najim Haidary opent met een lange bal naar rechts.
Rowendly Martijn in duel met Jasper Beekhuis.

Barendrecht – Spakenburg 0-3 (0-1)
12. 0-1 Bitter, 50. 0-2 Van der Sande, 90+4 0-3 Vreekamp, scheidsrechter Cairo.
Opstelling Barendrecht: Van der Ploeg; Almeida, Aarts, A Cohen, Samsey; Khaldi (82. Martijn), Dorst, Monster; Krolis (61. Biekman), Mourits en Bakour (61. Haidary).
Opstelling Spakenburg: Ter Wielen; Beekhuis, Beijer, Van der Neut, Misidjan; Vreekamp, Koelewijn (74. Will), Ties; Selimi, Bitter (88. Oostinjen) en Van der Sande (74. De Bondt).

Veertiende
Barendrecht is veertiende in de Tweede Divisie met 17 punten uit 18 wedstrijden. De rood-witten blijven Scheveningen en Jong Almera (ook 17 maar een duel meer gespeeld) voor. De afstand met FC Lienden en VVSB (11 en 7 punten) is ruimer. Koploper AFC zag IJsselmeervogels inlopen, het verschil is twee punten (42 om 40).

Haarlem
Volgende week zaterdag speelt Barendrecht in Haarlem tegen de Koninklijke HFC. De aftrap is om 14.30 uur.

Samenvatting
De samenvatting en de reacties op de wedstrijd vindt u hier.