BARENDRECHT VERLIEST WEER EN IS NU MIDDENMOTER

Barendrecht kan zijn ambities in de Derde Divisie voorlopig even in de ijskast zetten. De rood/witten verloren dinsdagavond opnieuw, nu op eigen veld met 2-0 tegen een feller Sportlust’46. De ploeg van Leen van Steensel, die zo graag wil promoveren, is nu een middenmoter met negen punten achterstand op koploper GVVV.

Barendrecht begon het seizoen nog goed, maar is door nederlagen bij Sparta Nijkerk en DOVO en gelijke spelen tegen ASWH en ACV afgezakt. Verder kampen de rood/witten met een blessuregolf, waardoor smaakmakers Robbert Olijfveld en Sam van de Kreeke, net als nieuwkomer Jesper van den Bosch, langs de kant moeten blijven. Ook Joey Jongman en Stanley Husen zijn niet fit, zij begonnen dinsdag op de bank, maar vielen na de rust wel in.

Van Steensel had opnieuw een plekje gereserveerd voor de jonge aanvaller Aness Serghini, de 21-jarige Rotterdammer die het bij Vitesse niet gered heeft en op De Bongerd zijn voetbalgeluk wil hervinden. De linksbuiten maakte tegen ACV indruk, maar kwam er tegen Sportlust’46 – net als zijn ploeggenoten – niet aan te pas.

Al na vier minuten raakte de gevaarlijke Wessel Meiring de lat. Dat deed Gilmaro van der Werp aan de overkant ook voor Barendrecht, de rebound van Serghini ging over. Marouane Bakour kreeg halverwege deel één een schietkans, maar mikte naast. Het is dat Bradly van der Meer scherp was, anders was Barendrecht al voor de rust op achterstand gekomen. De keeper redde twee keer knap op inzetten van Meiring.

Wissels
Na rust kwamen Anass Masrhalmi en Joey Jongman in het veld voor Glenn Rijsdijk en Romano van der Stoep die vlak voor de onderbreking een gele kaart had gekregen.

Net toen Barendrecht rond het uur een beetje grip op de wedstrijd leek te krijgen, sloeg Sportlust’46 toe. Mohammed Bendadi schoot van een meter of twintig raak, 0-1. Dat deed hij vijf minuten later nog eens, nu op aangeven van Meiring, 0-2. Daarmee was het duel eigenlijk gespeeld.

Bakour kreeg nog een kans, maar kopte over. Ook Bradley El Idrissi had met een omhaal geen succes. De slotfase met veel wissels leverde niets meer op. Barendrecht probeerde iets terug te doen, maar kwam stootkracht tekort. Van der Meer voorkwam de 0-3 door een inzet van invaller Joost Screever te keren. Het bleef 0-2, waardoor Barendrecht voor de vijfde achtereenvolgende keer niet kon winnen.

Gilmaro van der Werp raakt met een kopbal de lat.
Aness Serghini komt niet aan de bal.
Marouane Bakour in duel met Martijn Jansen.
De opgestoomde Danny Monster vindt Lucas van der Voort op zijn weg.
Niels Vorthoren kopt de bal de zestien in.

Barendrecht-Sportlust’46 0-2 (0-0)
59. 0-1 Bendadi, 64. 0-2 Bendadi,
Scheidsrechter: Kraak. Gele kaarten: Van der Stoep (Barendrecht), Monteiro en Echcharaf (Sportlust’46).
Opstelling Barendrecht: Van der Meer; Eekman (77. Rieken), Van de Werp (72. Husen), Van Dijk, Rijsdijk (46. Masrhalmi); De Vos (72. El Idrissi), Monster, Van der Stoep (46. Jongman); Bakour, Vorthoren en Serghini.
Opstelling Sportlust’46: Antonioli; Duisterhof, Van der Voort, Monteiro, Jansen; Issarti, Bendadi (82. Screever), Berkvens (76. Echcharaf); Den Haag (76. Checkley), Al Mahdi en Meiring.

Elfde
Barendrecht zakt naar de elfde plaats in de Derde Divisie met nu elf punten uit negen wedstrijden. Koploper GVVV staat op twintig. Stedoco volgt met zeventien.

Harkema
Barendrecht speelt zaterdag uit, dan wacht de verre uitwedstrijd in Friesland bij Harkemase Boys. De Friezen hebben acht punten en verkeren in de kelder van de Derde Divisie. In Harkema wordt zaterdag om half drie afgetrapt.