BARENDRECHT VLOERT AJAX IN EXTRA TIJD

Barendrecht heeft eindelijk de eerste competitie-overwinning van dit seizoen te pakken. Op de eigen Bongerd werd Ajax met 2-1 geklopt. Invaller Peter de Lange werd de grote man door in de extra tijd de winnende treffer te maken.

De ploeg van trainer Richard Elzinga kende zo een goede week, want dinsdagavond was in de grote KNVB-beker Scheveningen met 3-0 geklopt. De verdiende zege op de ploeg uit de Tweede Divisie kreeg zo een vervolg, al ging dat niet vlekkeloos.

De Barendrecht-oefenmeester startte tegen de Amsterdammers met de vertrouwde formatie, met Stef Swank achterin, Anass Masrhalmi op links en Niels Vorthoren in de spits. Op de bank zat Bart Deprez die goed op de weg terug is en later ook nog in viel. De eerste kans was voor de bezoekers uit de hoofdstad, maar Michel van Aggele mikte over. Daarna was het de beurt aan Barendrecht, maar pogingen van Masrhalmi en Altintas strandden.

Na een half uur moest Kevin Cornet geblesseerd naar de kant. Hij werd vervangen door Romano van der Stoep. De invaller stond aan de basis van de beste kans van de eerste helft. Danny Monster kreeg de bal vrij voor het doel, maar schoot met rechts naast.

Aan de overkant mazzelde Barendrecht toen Ajax vlak voor rust in een scrimmage de paal raakte. Joey Jongman probeerde het van een meter of twintig, doelman Virgil Deen redde.

Voorsprong
Na de onderbreking voerde Barendrecht de druk op. Dat leverde na tien minuten een voorsprong op. De knappe combinatie tussen Romano van der Stoep en Joey Jongman werd door de laatste afgerond, 1-0. Op dat moment was dat verdiend.

Elzinga moest na ruim een uur opnieuw wisselen. Danny Monster ging naar de kant, Bart Deprez kwam erin. Barendrecht ging op jacht naar de 2-0, maar ging daarbij slordig te werk. Steeds ging het bij het allerlaatste tikje mis.

Toen uitbreiding van de score maar uitbleef, sloegen de bezoekers toe. Tien minuten voor tijd tikte Tristan Buis de 1-1 binnen. Weer leek Barendrecht een overwinning en de broodnodige drie punten te gaan verspelen. Ugur Altintas schoot tegen doelman Deen op. Ook een poging van Bart Deprez had geen succes.

De klok stond al bijna op 90 minuten toen ‘good old’ Peter de Lange het veld in kwam. De ervaren spits moest het dan maar gaan doen. En warempel in de extra tijd was het De Lange die werd vrijgespeeld en alleen voor de Ajax-keeper in de verste hoek raak schoot, 2-1. Dolle vreugde op De Bongerd door deze niet meer verwachte meevaller. Niet snel daarna floot scheidsrechter Veekamp af en had Barendrecht drie punten binnen.

Marouane Bakour wordt het aannemen van de bal in de lucht onmogelijk gemaakt
Stef Swank zoekt naar een afspeelmogelijkheid
Danny Monster weet met rechts, vrij voor keeper Vigil Deen, niet tot scoren te komen
Aanvoerder Max van Dijk wint kopduel
Joey Jongman op weg naar de 1-0. Hij neemt daarna de felicitaties in ontvangst
Danny Monster weet dat hij niet verder kan. Hij moet geblesseerd het veld verlaten.
Bart Deprez speelt met een subtiel hakballetje Niels Vorthoren aan
Zwaar gehinderd ziet Niels Vorthoren zijn inzet op de paal belanden
Marouane Bakour moet de bal in kansrijke positie terugleggen. Hij schiet hard naast het doel
De in de 90e minuut ingevallen Peter de Lange schiet de rood-witten in de 93e minuut alsnog naar de overwinning, 2-1

Barendrecht-Ajax 2-1 (0-0)
56. 1-0 Jongman, 81. 1-1 Buis, 90+4 2-1 De Lange.
Scheidsrechter Veekamp. Gele kaart: Buis (Ajax).
Opstelling Barendrecht: Verkerk; Eekman, Swank, Van Dijk, Cornet (31. Van der Stoep); Jongman, Monster (63. Deprez), Masrhalmi; Bakour (90. De Lange), Vorthoren en Altintas.
Opstelling Ajax: Deen; Janzen, Slegt, Koppers, Quasten (69. Middelwijk); Bartels, Buis, Van Roemsburg; Moussa, Smal (32. De Jong) en Van Aggele (69. Dankerlui).

Vijf
Barendrecht heeft nu vijf punten uit zes duels en neemt wat afstand van de onderste plaatsen in de Derde Divisie. Goes is de hekkesluiter met vier punten. ODIN’59 en DOVO hebben ook vijf punten. Sparta Nijkerk blijft koploper met 14 punten, gevolgd door Harkemase Boys met 12.

Harkema
Komende zaterdag reist Barendrecht naar Friesland, voor een ontmoeting met diezelfde Harkemase Boys. De Friezen klopten zaterdag in Assen ACV met 1-0. In Harkema wordt zaterdag om 14.30 uur afgetrapt.

ADO’20
Barendrecht speelt in de volgende ronde van de grote KNVB-beker uit tegen ADO’20. De ploeg uit Heemskerk speelt net als de rood-witten in de Derde Divisie, maar dan de zondagtak. Het duel wordt eind oktober midweeks afgewerkt.