BARENDRECHT: WEER GOEDE DAG NA GELIJKSPEL MET BLAUW GEEL

Barendrecht kende zaterdag weer een goede dag. Ondanks een 0-0 gelijkspel tegen Blauw Geel ’38 liepen de rood-witten toch uit op de achtervolgers. Stedoco en TEC verloren allebei, zodat het gaatje nu drie punten is.

Barendrecht tegen Blauw Geel werd zaterdag een boeiende botsing met een spetterend slot. Wie denkt dat over een 0-0 wedstrijd weinig te vertellen is, zat er dit keer volledig naast.

De ploeg van trainer Leen van Steensel was weer eens compleet. Dus stonden de vleugelverdedigers Tim Eekman en Nadir Jouhri aan de aftrap. In de spits krijgt Robbert Olijfveld de laatste weken de voorkeur boven Tren Drexhage.

Met Blauw Geel uit Veghel trof Barendrecht een subtopper, een goed voetballende ploeg die in de beginfase de overhand had. De eerste kans was voor Ben van den Nieuwenhof, Bradly van der Meer redde.

Na een klein half uur kwam de thuisclub er meer uit. Robbert Olijfveld probeerde het, maar zijn schot ging naast. De sterk spelende Aness Serghini bediende Olijfveld, die vlak voor doel net niet kon afdrukken. Brent Vugts knalde over. Zo was het bij rust 0-0.

Druk
Na de onderbreking voerde Barendrecht de druk op. Weer was Serghini dicht bij succes, hij stuitte op Blauw Geel-keeper Jordy Zielschot. De rebound van Romano van der Stoep had er in gemoeten, maar werd van de lijn gehaald. Timo de Graaf dook vrij op voor het doel, maar had geen controle. Zo golfde het spel op en neer en kon het nog alle kanten op.

Bradly van der Meer, uitblinker in het uitduel in Veghel, redde na ruim een uur knap toen Mitchel van Rosmalen alleen voor het doel opdook.

Intussen werd er volop gewisseld. Bij Barendrecht kwamen Olek Mrowicki, Jay Brand, Tren Drexhage en Constantijn Schop in het veld voor achtereenvolgens Serghini, Eekman, Vugts en Van der Stoep. Met een nog kwartier te gaan was Nadir Jouhri dicht bij succes. De linkerverdediger schoot maar net naast.

Slotfase
Het venijn zat hem zaterdag in de staart. In de slotfase en extra tijd gebeurde er ineens van alles. Het begon met een aanval van Barendrecht, de klok stond op 89, toen Joey Jongman met een knappe volley de lat raakte. De rebound had een prooi moeten zijn voor Olijfveld, maar doelman Zielschot wist de inzet er toch nog uit te houden.

Weer was Barendrecht dicht bij de zege, maar in de extra tijd had dat ook anders af kunnen lopen. Danny Monster hield de doorgebroken Van Rosmalen vast en kreeg een rode kaart voorgeschoteld. De overtreding was volgens de arbitrage tot woede van Blauw Geel niet in, maar net buiten het strafschopgebied. Bram Eltink schoot de bal in de muur, waarop arbiter Kieft direct af floot. Zo bleef het toen alle stofwolken waren opgetrokken 0-0.

Brent Vugts in duel op het middenveld met Jay van Boxtel.
Aness Serghini bediende Robbert Olijfveld, die vlak voor doel net niet kan afdrukken.
Timo de Graaf wint met zijn sprongkracht een kopduel na een hoekschop.
Aness Serghini dicht bij succes, hij stuit op Blauw Geel-keeper Jordy Zielschot.
Danny Monster wint duel in de middencirkel. In de slotminuten moest hij met rood van het veld.
Tim Eekman wordt aangespeeld in de zestien.
Invaller Tren Drexhage op wilskracht langs Migiel Zeller.
Met nog een kwartier te gaan schiet linkerverdediger Nadir Jouhri centimeters naast.
Invaller Olek Mrowicki bezorgde de Blauw Geel defensie met zijn snelheid de nodige problemen.
Invaller Jay Brand wordt aan de zijlijn gestuit door Bram Eltink.
Joey Jongman schoot met een knappe volley hard op de lat.
Met een reflex wist de uitstekende doelman Zielschot de inzet van Robert Olijfveld uit de rebound te keren.

Barendrecht-Blauw Geel ’38/Jumbo 0-0 (0-0)
Scheidsrechter Kieft, rode kaart: Monster (Barendrecht), geel: Serghini (Barendrecht), Eltink en Loermans (Blauw Geel).
Opstelling Barendrecht: Van der Meer; Eekman (69. Brand), De Graaf, Monster, Jouhri; Bayram, Jongman, Van der Stoep (81. Schop); Vugts (69. Drexhage), Olijfveld en Serghini (61. Mrowicki).
Opstelling Blauw Geel ’38: Zielschot; Van Boxtel, Voets, Zeller, Eltink; Op den Camp, Van Rosmolen, Van Dijk; Van den Nieuwenhof, Loermans en Van der Zanden (68. De Meij).

Bovenaan
Er was misschien enige teleurstelling over de puntendeling, maar van de andere velden kwam beter nieuws. Stedoco verloor zaterdag thuis met 3-1 van Gemert, en achtervolger TEC ging bij Kloetinge met 3-0 onderuit. Zo liep Barendrecht zelfs nog een puntje uit. De rood/witten hebben nu 52 punten uit 25 ontmoetingen, Stedoco blijft staan op 49. Daarna volgt Sportlust met 45 en TEC met 41 punten. De ploeg uit Tiel heeft drie wedstrijden minder gespeeld. Barendrecht heeft nog 9 duels te gaan.

Rosmalen
Komende zaterdag moet Barendrecht weer naar Brabant. Even buiten Den Bosch is OJC Rosmalen de opponent, de aftrap is daar om 18.00 uur. Zaterdag 30 maart komt Gemert naar De Bongerd, dan is de aanvang weer 14.30 uur.