BARENDRECHT WEER MET TIEN MAN ONDERUIT OP EIGEN VELD

Barendrecht lijkt in de beslissende fase van de competitie in de Derde Divisie tekort te komen om nog aanspraak te mogen maken op de nacompetitie. De rood/witten verloren in een matig duel op het eigen sportpark De Bongerd met 2-0 van DVS’33 uit Ermelo.

Het was de derde achtereenvolgende thuisnederlaag en ook voor de derde keer haalde de ploeg van trainer Leen van Steensel het einde niet met elf man. Joey Jongman kreeg vlak voor rust zijn tweede gele kaart, dat was een cruciaal moment in de tot op dat moment gelijkopgaande ontmoeting. Na de onderbreking speelde DVS’33 – met uitblinker Stef Nijland in de hoofdrol – het duel slim uit.

Barendrecht had vooraf eigenlijk maar één opdracht: winnen om de derde plek te behouden achter ACV en GVVV en dan maar hopen of dat genoeg is voor een plekje in de nacompetitie.
Van Steensel begon de wedstrijd met Anass Marshalmi en Marouane Bakour op de bank. Er waren weer basisplekken voor Danny Monster – terug van een schorsing – en Joey Jongman (terug na blessureleed).

Tegen het stugge DVS’33 – uit was met 4-0 verloren – kreeg Barendrecht eigenlijk geen voet aan de grond. Robbert Olijfveld had een mogelijkheid, maar zijn schot werd gered door keeper Daan Hulskamp. Even later mikte de aanvaller over.

Rood
Een half uur lang ging het gelijkop, er waren maar weinig kansen voor beide doelen te noteren. Vlak voor rust ontbrandde de ontmoeting, toen Joey Jongman en Omar el Ghazouani na een opstootje allebei geel kregen van arbiter Van Veelen. Dat brak de Barendrecht-middenvelder in de extra tijd van de eerste helft op toen hij opnieuw een geel kartonnetje voorgeschoteld kreeg. Jongman hoefde na de rust niet meer terug te komen, Barendrecht moest met tien man verder.

Paal en lat
DVS’33 kon zodoende in deel twee met steeds een mannetje over wat rustiger aan doen. Barendrecht was niet in staat een vuist te maken, ook al deed de hardwerkende Tren Drexhage voorin zijn stinkende best. De thuisploeg mazzelde toen Stef Nijland paal en lat raakte. De voormalig prof was een kwartier voor tijd na een goedlopende aanval het eindstation en schoot nu wel raak: 0-1.

Met Wouter Rieken, Marouane Bakour en Oleg Mrowicki kwamen er verse krachten het veld in, om Barendrecht mogelijk nog aan een puntje te kunnen helpen. Het maakte geen verschil en het werd n de slotseconde zelfs nog 0-2. Nadat doelman Bradly van der Meer bij een hoekschop mee was voorin, kon hij niet voorkomen dat invaller Benjamin Roemeon de bal in het lege doel kon schieten. DVS’33 blijft zo meedoen om de derde periode, Barendrecht moet blijven hopen op plek 3 in de eindstand en of dat dan nog een rol speelt op weg naar de nacompetitie.

Romano van der Stoep langs Evre Tarik.
Max van Dijk komt niet tot scoren na een hoekschop.
Tim Eekman probeerde met voorzetten van rechts de Barendrecht spitsen in stelling te brengen.
Tren Drexhage vocht veel fysieke duels uit met Tim van de Berg.
Joey Jongman moest na een tweede gele kaart vlak voor rust van het veld bij Barendrecht.
Robbert Olijfveld probeert Tim van de Berg uit te spelen.
De hardwerkende Tren Drexhage deed voorin zijn stinkende best om nog een gelijkmaker te forceren.
Stef Nijland scoort buiten bereik van Bradly van der Meer 0-1.
Wouter Rieken in de slotfase in duel met Salasiwa Gaston.
Bradly van der Meer voorkomt met een uitstekende redding de 0-2.

Barendrecht-DVS’33 0-2 (0-0)
77. 0-1 Nijland, 90+2 0-2 Roemeon.
Scheidsrechter Van Veelen, rode kaart: Jongman (Barendrecht: na 2 x geel), geel: Masrhalmi (Barendrecht) en El Ghazouani (DVS’33).
Opstelling Barendrecht: Van der Meer; Eekman (82. Rieken), Husen (82. Mrowicki), Monster, Max van Dijk; Vorthoren, Jongman, Van der Stoep (39. Masrhalmi), Serghini; Drexhage en Olijfveld (82. Bakour).
Opstelling DVS’33: Hulskamp; Evre (72. Salasiwa), De Wit, Van de Berg, Van Hilten; Maarten van Dijk (46. Akla), Olijve (76. Huber), Ben Moussa; El Ghazouani (88. Schipper), Bakker (46. Roemeon) en Nijland.

Vierde
Barendrecht is weer vierde, na koploper ACV en de achtervolgers GVVV en Stedoco die alledrie wonnen. De achterstand op Stedoco is twee punten. Er zijn nog drie duels te gaan.

Rijnvogels
Komende zaterdag speelt Barendrecht uit bij Rijnvogels, de nummer vijf van de Derde Divisie met evenveel punten en een iets minder doelsaldo. In Katwijk wordt om 14.30 uur afgetrapt. Het restant van het seizoen ziet er als volgt uit, nog een keer uit en een keer thuis: zaterdag 20 mei: Ter Leede-Barendrecht en zaterdag 27 mei: Barendrecht-GVVV (aanvang beide wedstrijden 14.30 uur).