BARENDRECHT WINT BIJ EXCELSIOR MAASSLUIS (OEFENDUEL)

Barendrecht boekte zaterdag – een week voor het begin van de competitie – een knappe zege bij Tweede Divisionist Excelsior Maassluis. De rood/witten, die een afdeling lager spelen, wonnen bij de rivaal met 2-1 dankzij twee treffers van Joey Jongman na rust. Eerder die week was er nog een bloedeloze 0-0 bij Brielle.

Trainer Richard Elzinga koos voor de vertrouwde formatie, waarin Kajo Renwarin een verrassend gezicht is. De verdediger van Onder 23 kwam er uit bij ASWH in en lijkt een vaste waarde te zijn. Onder de lat opnieuw Jesper Harmans die de geblesseerde Jeffrey Verkerk vervangt.

Barendrecht begon goed en kreeg direct twee kansen, maar de inzetten van Danny Monster en Marouane Bakour hadden geen succes. Kevin Cornet moest na een klein half uur geblesseerd naar de kant, Anass Masrhalmi was zijn vervanger. Excelsior Maassluis kwam daarna op voorsprong, Daan Blij zorgde voor de 1-0 die op dat moment tegen de verhoudingen was.

Na de rust draaide Barendrecht snel de zaken recht. Binnen drie minuten tijd maakte Joey Jongman er 1-1 en 1-2 van. Bakour was nog dicht bij de 1-3, maar doelman Van Leeuwen redde. Zo bleef het 1-2 in Maassluis.

Excelsior Maassluis-Barendrecht 1-2 (1-0)
32. 1-0 Blij, 46. 1-1 Jongman, 48. 1-2 Jongman.
Opstelling Barendrecht: Harmans (46. Lugtmeijer); Eekman, Husen, Renwarin (71. Altintas), Van Dijk, Cornet (26. Masrhalmi); Vorthoren, Jongman, Monster; De Lange (46. Van der Stoep) en Bakour.

Hoek
Komende zaterdag, 21 augustus, begint de competitie met het uitduel in en tegen het Zeeuwse Hoek. Op Zeeuws-Vlaanderen wordt om 14.30 uur afgetrapt. De week daarna – 28 augustus – komt Excelsior’31 uit Rijssen naar De Bongerd, dat duel begint ook om 14.30 uur.