BARENDRECHT WINT OEFENPARTIJ OP GRAN CANARIA (OEFENDUEL)

De voetballers van Barendrecht brachten de afgelopen week door op het Spaanse eiland Gran Canaria en oefenden zaterdag tegen Vecindario, lokale club van de ‘Canaria’s’. In estadio Eleutorio Valeron in Tablero werd het 3-0 voor de ploeg van trainer Richard Elzinga.

De Barendrecht-oefenmeester kon geen beroep doen op doelman Jeffrey Verkerk, Stanley Husen en Joey Jongman. Het was zaterdag al wel snel 0-1 toen Qrushinco Rosina op aangeven van Bart Deprez de 0-1 liet aantekenen. Dat was ook de ruststand. Ook na de onderbreking bleek Barendrecht stukken sterker dan de Spanjaarden. Invaller Marouane Bakour raakte de lat, daarna mikte raakte Romano van der Stoep van afstand wel raak, 0-2. Het slotakkoord was aan Danny Monster die ook al een beauty maakte, zijn vrije trap ging tegen de touwen, 0-3.

Vecindario – Barendrecht 0-3 (0-1)
0-1 Rosina, 0-2 Van der Stoep, 0-3 Monster.
Opstelling Barendrecht: Lugtmeijer; Eekman (Jeddaoui), Renwarin (Van de Wal), Van Dijk, Cornet; Vorthoren (Bakour), Monster (Barendregt), Masrahlmi; Rosina, Deprez (De Lange) en Altintas (Van der Stoep).

Competitie
Het is nog altijd niet bekend wanneer de competitie in de Derde Divisie wordt hervat. Mogelijk is dat zaterdag 5 februari, daarover wordt vrijdag waarschijnlijk meer bekend tijdens de eerste corona-persconferentie van het nieuwe kabinet Rutte.

Oefenpartijen
Barendrecht heeft toch alvast drie oefenwedstrijden gepland. Op zaterdag 22 januari komt RVVH uit Ridderkerk naar De Bongerd, aftrap 14.30 uur. Op dinsdag 25 januari volgt een uitwedstrijd op sportpark Varkenoord in Rotterdam tegen Sportclub Feyenoord, aanvang 20.00 uur en op zaterdag 29 januari tegen Sliedrecht op De Bongerd, opnieuw 14.30 uur.

Transfers
Het ’transfercircus’ in het amateurvoetbal is inmiddels volop aan de gang. Ugur Altintas en Kevin Cornet verlaten Barendrecht en gaan na dit seizoen naar Kozakken Boys. Het viertal Tim Eekman, Niels Vorthoren, Joey Jongman en Danny Monster heeft laten weten volgend seizoen opnieuw voor Barendrecht te spelen. Voor Monster wordt dat alweer zijn elfde seizoen op De Bongerd.