BARENDRECHT WINT OOK BIJ STAPHORST

Barendrecht blijft aan de winnende hand in de Derde Divisie. De rood/witten klopten zaterdag op de Veluwe Staphorst in eigen huis met 3-2. Deze stand stond al na een klein uur op het bord. In de spannende slotfase bleef de ploeg van trainer Richard Elzinga overeind.

De oefenmeester moet het voorlopig stellen zonder de geblesseerde aanvaller Bart Deprez. Achterin keerde Luivenno Statia terug. Emilio Samsey schoof door naar het middenveld. Verder bleef de formatie die vorige week ODIN’59 had geklopt intact.

De eerste kans was voor Peter de Lange, zijn schot werd geblokt. Daarna kwam Staphorst opzetten. Eerst redde doelman Jeffrey Verkerk op een inzet van Mike Reuvers. Daarna zorgde Dirk Muis koppend voor 1-0. Maar Barendrecht deed rap wat terug. Wie anders dan Ugur Altintas mikte uit de draai raak voor de bezoekers, 1-1. Het is alweer wapenfeit nummer drie in dit seizoen voor de Rotterdammer.

De rood/witten stoomden gelijk door, na 19 minuten was het 1-2. Peter de Lange zette door en zag de bal via een verdediger over de lijn gaan. Maar ook nu werd het snel weer gelijk. Sander de Grote schoot via de paal binnen, 2-2.

Zo kreeg het publiek binnen een half uur waar voor zijn geld in Staphorst. Het spel golfde op en neer. Barendrecht mazzelde toen Eric Bakker de onderkant van de lat raakte. Een poging van Danny Monster kwam in handen van keeper Maats. Vlak voor rust knalde Staphorst weer op de lat. Nu was het Martin van ’t Ende.

Ook na de onderbreking ging het aantrekkelijke schouwspel vrolijk verder. Een vrije trap van Monster ging voorlangs, een treffer van Staphorst werd afgekeurd en na tien minuten na de rust kwam Barendrecht weer op voorsprong. Nu was het Niels Vorthoren die in de roos prikte, 2-3. Ramy Salem was dicht bij de 2-4, maar de keeper redde. Een vrije trap van Muis zeilde naast.

In de slotfase wisselde Elzinga De Lange en Altintas voor Yarick Dorst en Qrushinco Rosina. Staphorst kwam weer opzetten, maar Barendrecht-doelman Verkerk redde op een pegel van invaller Benjamins. Het offensief hield nog even aan, maar de rood/witten hielden knap stand en boekten de tweede achtereenvolgende zege op vreemde bodem.

Staphorst – Barendrecht 2-3 (2-2)
12. 1-0 Muis, 14. 1-1 Altintas, 19. 1-2 De Lange, 23. 2-2 De Grote, 54. 2-3 Vorthoren.
Scheidsrechter R. Weiland, gele kaarten: Samsey en Statia (Barendrecht), Haanstra (Staphorst).
Opstelling Staphorst: Maats; Luchtenberg, Muis, Mulder, Schra (80. Kin); Van ’t Ende, Bakker, Crediet (75. Brakke); Reuvers (69. Benjamins), De Grote en Haanstra.
Opstelling Barendrecht: Verkerk; Eekman, Husen, Van Dijk, Statia; Samsey, Monster, Vorthoren; Salem, De Lange (76. Dorst) en Altintas (82. Rosina).

Top 3
Barendrecht maakt een sprongetje op de ranglijst die overigens nogal scheef is door de vele afgelastingen. Stedoco staat bovenaan met 10 punten uit 4 wedstrijden. Barendrecht heeft 8 uit 4 en is daarmee tweede, al kunnen drie ploegen nog wel passeren als zij hun inhaalduels winnen.

Harkemase Boys
Komende zaterdag speelt Barendrecht weer thuis. Dan komen de Friezen van Harkemase Boys naar De Bongerd. Harkema heeft 7 uit 3, de ploeg kwam zaterdag niet in actie. De aanvang op De Bongerd is zaterdag om 14.30 uur.

Beker
Drie dagen later – dinsdag 6 oktober – speelt Barendrecht voor de grote KNVB-beker bij Tweede-divisionist De Treffers. De aftrap in Groesbeek is om 20.00 uur. De winnaar plaatst zich voor het hoofdtoernooi van de beker.