BARENDRECHT WINT OOK IN MAASSLUIS

De hernieuwde kennismaking met de Tweede Divisie bevalt Barendrecht tot dusverre uitstekend. De rood/witten wonnen zaterdag in en tegen Maassluis ook de tweede competitiewedstrijd. Regiogenoot Excelsior Maassluis werd met 2-1 geklopt. Zo zien we de ploeg van trainer Leen van Steensel ineens terug op de tweede plek van de Tweede Divisie.

Een regelrechte regiokraker was het zaterdag op sportpark Dijkpolder in Maassluis. Met Excelsior Maassluis en Barendrecht zijn twee van de drie regioclubs op het hoogste niveau genoemd. Nummer drie is Jong Sparta uit Rotterdam.

Barendrecht-oefenmeester Leen van Steensel kon geen beroep doen op Danny Monster en Romano van der Stoep. Achterin betekende dat de eerste basisplaats voor Wouter Vermeer, de lange verdediger speelde vorig jaar nog bij TOGB (en scoorde tegen Barendrecht). Op het middenveld keerde Joey Jongman terug.

De beginfase verliep rommelig, de thuisploeg had de overhand zonder tot echt gevaar te komen. Halverwege deel een nam Barendrecht – gehuld in het blauw-rood – het heft in handen. Opnieuw met verzorgd en gedurfd voetbal werd Excelsior Maassluis teruggedrongen.

Joey Jongman was na een half uur dicht bij succes, zijn inzet ging via de bovenkant van de lat over. Een paar minuten later kreeg Barendrecht een strafschop. Constantijn Schop werd van de sokken gelopen, scheidsrechter Perez wees naar de stip. Jongman mikte vanaf elf meter onberispelijk raak, 0-1. Met deze verdiende voorsprong brak ook de rust aan.

Overwicht
Het overwicht hield ook na de onderbreking aan. Olek Mrowicki bediende Aness Serghini die over het Maassluisse doel schoot. Tren Drexhage stuitte op doelman Tobias van der Kleij. Mrowicki was rond het uur dicht bij de beslissing, hij knalde tegen de lat.

Barendrecht bleef aandringen, Drexhage ging neer, maar kreeg geen strafschop. Zo bleef het lang spannend. Met intussen de invallers Brent Vugts en Joshua Kassels in het veld voor Mrowicki en Drexhage, werd het duel tien minuten voor tijd dan toch beslist. Kevin Rook bracht de bal in, Bram de Bruin haalde de trekker over, 0-2.

Serghini en De Bruin verzuimden de score verder op te voeren. En toen werd het met 90 minuten op de klok toch nog even spannend. Barendrecht-doelman Bradly van der Meer liet een bal los en vloerde daarop een Excelsior-aanvaller. Strafschop, aldus arbiter Perez. Pieter Langendijk maakte er 1-2 van met nog vier minuten extra te gaan. Excelsior kwam nog een paar keer in de buurt, maar de voorsprong werd niet meer weggegeven. Met weer een 2-1 zege kent Barendrecht een prima competitiestart.

Romano van der Stoep en Danny Monster moesten geblesseerd toekijken.
Olek Mrowicki in de eerste minuten op snelheid langs tegenstander.
Luchtduels op het scherpst van de snede tussen Tren Drexhage en Kevin Ringeling.
Aness Serghini terkt naar binnen.
Joey Jongman benut met overtuiging de toegekende strafschop, 0-1
Kevin Rook zet voor bij de achterlijn.
Goed ingrijpen van Tobias van der Kleij voorkomt een doelpunt van Bram de Bruin.
Wouter Vermeer wint kopduel.
Bram de Bruin knalt de bal in de benedenhoek en kegelt daarbij Aness Serghini omver, 2-0.
Gaultier Overman lijkt te laat in te grijpen, maar Brent Vugts krijgt geen strafschop.
Pieter Langendijk benut de toegekende strafschop, na een onnodige overtreding van Bradly van der Meer, 1-2
Tevredenheid bij de bank na de verdiende overwinning.

Excelsior Maassluis-Barendrecht 1-2 (0-1)
37. 0-1 Jongman (strafschop), 80. 0-2 De Bruin, 90+1. 1-2 Langedijk (strafschop).
Scheidsrechter: Pérez, gele kaart: Noordhoek (Excelsior Maassluis).
Opstelling Excelsior Maassluis: Van der Kleij; Noordhoek (46. Overman), Ringeling, Heuvelman, Tureaij; Haars (81. Bronder), Van Eerden (81. Van den Beemt), Plank (68. Van der Velden); Maatsen, Wennekers (74. Dahmani) en Langedijk.
Opstelling Barendrecht: Van der Meer; Schop, De Graaf, Vermeer, Rook; Bayram, Jongman, De Bruin; Mrowicki (68. Vugts), Drexhage (68. Kassels) en Serghini.

Zes uit twee
Met zes punten uit twee wedstrijden staat Barendrecht op de tweede plek in de Tweede Divisie. Ook Koninklijke HFC boekte twee zeges, de Haarlemmers hebben betere doelcijfers. Quick Boys dat vorige week met 6-1 won van De Treffers, kwam niet in actie.