BARENDRECHT ZET OOK VOLENDAM AAN DE DIJK

Barendrecht heeft opnieuw een zege geboekt in de Derde Divisie. Na de winst vorige week bij Harkemase Boys werd het zaterdag op het eigen sportpark De Bongerd tegen Volendam opnieuw 2-1. Daarmee blijven de rood-witten in het spoor van de sub-toppers.

Barendrecht-trainer Leen van Steensel kan nog altijd geen beroep doen op Robert Olijfveld, Sam van de Kreeke en Jesper van den Bosch. Max van Dijk begon op de bank, hij viel vlak voor tijd nog wel in.

Het duurde even voordat het duel op gang kwam. De eerste kans was voor Romano van der Stoep die halverwege de eerste helft over schoot. Joey Jongman deed dat even later beter, hij pegelde de bal tegen de touwen, 1-0. Een opsteker voor de thuisploeg, die direct door denderde. Want Marouane Bakour maakte er twee minuten later 2-0 van. Hij werd in de diepte aangespeeld en passeerde doelman Binken met een boogbal.

Volendam kroop uit de schulp, maar pogingen van Jens Kras en Lex Veerman hadden geen succes. Niels Vorthoren kopte vlak voor rust een vrije trap van Tim Eekman net naast. Na de rust was de eerste mogelijkheid voor Barendrecht. Bradley el Idrissi kopte een voorzet vanaf links van Aness Serghini naast.

2-1
Rond het uur sloeg Volendam toe. Lennart Tol maakte er 2-1 van. Barendrecht leek even aangeslagen, maar rechtte de rug en drong Volendam weer terug. Twee hoekschoppen van Danny Monster zorgden voor gevaar. Eerst kopte Joey Jongman over, daarna knikte hij de bal tegen de lat. Bakour schoot een voorzet van Eekman over.

Het bleef tot het einde spannend. El Idrissi leek de bevrijdende 3-1 binnen te werken, maar zijn boogbal eindigde tegen de buitenkant van de paal. Aan de overkant was Volendam in de extra tijd nog akelig dicht bij de gelijkmaker, maar de kopbal uit een vrije trap eindigde op de lat, boven Bradley van der Meer. Zo bleef het 2-1 en pakte Barendrecht weer drie broodnodige punten.

Aness Serghini aan de zijlijn in duel met Lex Veerman.
De eerste kans was voor Romano van der Stoep die halverwege de eerste helft over schiet.
Marouane Bakour wordt diep aangespeeld en passeert vervolgens doelman Binken met een boogbal. Hij viert zijn doelpunt met Danny Monster.
Reserve Aanvoerder Stanley Husen ontregelt een Volendam aanval.
De altijd bewegelijke Marouane Bakour zorgde weer voor de nodige onrust bij de Volendam verdediging.
Joey Jongman kopt de bal op de lat. Hij scoorde in de 25 min. de 1-0 voor de rood-witten.
Tim Eekman na de rust veelvuldig betrokken bij aanvallen over rechts.
Romano van der Stoep in duel voor de buitenbar.
De kersverse vader Danny Monster opereerde als centrale verdediger voor de niet geheel fitte Max van Dijk.
Bradley el Idrissi  krijgt de kans de bevrijdende 3-1 binnen te schieten. Hij schiet hard naast.

Barendrecht-Volendam 2-1 (2-0)
25. 1-0 Jongman, 27. 2-0 Bakour, 58. 2-1 L. Tol.
Scheidsrechter Van der Vrande, gele kaarten: Van der Stoep (Barendrecht), Veerman (Volendam).
Opstelling Barendrecht: Van der Meer; Eekman, Husen, Monster, Van de Werp; Vorthoren, Jongman, Van der Stoep; Bakour (85. Van Dijk), El Idrissi en Serghini (85. Rijsdijk).
Opstelling Volendam: Binken; Karregat, L. Veerman, Steur, Stuyt (60. Schaap), Kroon (46. R. Veerman), L. Tol, Plugboer, Azeddine (46. R. Tol), Van Baarsen (46. J. Tol) en Kras (90. S. Tol).

Achtste
Barendrecht blijft achtste in de Derde Divisie met 17 punten uit 11 wedstrijden, maar zag het verschil met de kop slinken. Koploper DOVO kreeg immers een pak slaag in Hoek (6-0) en deed plek een weer over aan plaatsgenoot GVVV en Stedoco. Zij hebben allebei 23 punten, DOVO telt er 21.

Vrij
Komende zaterdag is Barendrecht vrij. Een week later – zaterdag 29 oktober – spelen de rood-witten uit bij Staphorst, aanvang 14.30 uur.