BARENDRECHTS KWARTIERTJE LEVERT TOCH NOG PUNT OP

Barendrecht heeft een punt overgehouden aan de uitbeurt bij ODIN’59. Het werd zaterdag in Heemskerk 2-2. Daar zag het een kwartier voor tijd nog niet naar uit, maar een ‘Barendrechts kwartiertje’ met treffers van invaller Bart Deprez en Niels Vorthoren voorkwamen een nederlaag.

Eerder dit seizoen had de ploeg van trainer Richard Elzinga de thuisploeg zoek gespeeld. Op De Bongerd swingde Barendrecht naar een 5-0 zege. Die vorm is er op dit moment niet bij de rood/witten. De allesbehalve complete formatie moet iedere wedstrijd maar weer zien waar het schip strandt.

Met opnieuw Jeroen van der Wal in de basis, kreeg Barendrecht na negen minuten de eerste kans, Marouane Bakour mikte over. Halverwege de eerste helft werd het 1-0. Balverlies op het middenveld werd afgestraft, Ahmed al Mahi tekende voor de openingstreffer. Na een half uur was Boban Lazic dicht bij de 1-1, de doelman redde. Dat deed hij ook bij een inzet van Anss Masrhalmi.

Ook na de rust ging Barendrecht verder op zoek naar de gelijkmaker. Maar opnieuw viel de treffer aan de overkant. Maurice Blokzijl maakte er 2-0 van.

Met Bart Deprez en Peter de Lange als verse spitsen voor Boban en Van der Wal moesten de rood/witten nu echt aan de bak. En warempel, een kwartier voor tijd prikte Deprez een voorzet van Bakour binnen, 2-1. Zou het dan toch nog goed komen?

Ook Ugur Altintas en Kayo Renwarin vielen in. Altintas stond twee minuten voor tijd aan basis van de gelijkmaker. Zijn vrije trap werd door Niels Vorthoren ingekopt, 2-2. Zo voorkwam Barendrecht een blamerend verlies tegen het lager geplaatste ODIN’59.

Tim Eekman duelleert met zijn Heemskerkse tegenstander
Romano van der Stoep (links) ziet Jeroen van der Wal (rechts) een loopactie inzetten.
Boban Lazic laat zich niet van de bal zetten door ODIN ’59
Centrale verdediger Stanley Husen aast op een counter
Niels Vorthoren stuit op de ODIN-keeper.
Invaller Peter de Lange probeert een stuiterbal onder controle te krijgen.
Joey Jongman vuurt af, maar weet niet te scoren.
Niels Vorthoren mist een mogelijkheid, maar zou vlak voor tijd wel de 2-2 scoren.
Marouane Bakour zet voor op het zonnige sportpark Assumburg.

ODIN’59 – Barendrecht 2-2 (1-0)
22. 1-0 Al Mahdi, 69. 2-0 Blokzijl, 76. 2-1 Deprez, 88. 2-2 Vorthoren
Scheidsrechter: Dogterom. Kaarten: geen.
Opstelling ODIN’59: Meendering: Oxfoort, Koenders, Mijnders, Van Amersfoort, Burger, Blokzijl, Jager, Grammenidis, Willemse (91. Muller) en Al Mahdi.
Opstelling Barendrecht: Verkerk; Eekman, Husen (77. Renwarin), Van Dijk, Masrhalmi; Van der Wal (56. Deprez), Jongman, Van der Stoep; Bakour (77. Altintas), Vorthoren en Lazic (56. De Lange).

Zesde
Barendrecht is nu zesde in de Derde Divisie met 30 punten uit 20 duels. Aan de kop blijft Sparta Nijkerk met 43 uit 20, FC Lisse heeft 42 punten, maar met een wedstrijd meer gespeeld. Barendrecht heeft nog 14 ontmoetingen te gaan.

VVOG
Komende dinsdag is de inhaalwedstrijd tegen VVOG, dat zaterdag op eigen veld knap Staphorst met 2-1 klopte. De aanvang op De Bongerd is dinsdag 20.00 uur. En de zaterdag daarop volgt weer een thuiswedstrijd, tegen FC Lisse, de aftrap is 14.30 uur.