BEKERAVONTUUR BARENDRECHT 2 TEN EINDE

Barendrecht 2 heeft dinsdagavond met opgeheven hoofd afscheid genomen van het toernooi om de districtsbeker. Hoofdklasser SC Feyenoord was op sportpark De Bongerd met 2-0 te sterk voor de rood/witten in de derde ronde van het bekertoernooi voor standaardteams.

De Barendrechtse beloften boden goed tegenstand tegen de Rotterdammers en zochten in de beginfase van de wedstrijd brutaal de aanval . Toch waren het de bezoekers die halverwege de eerste helft middels een kopbal van Jordi de Zwart aan de leiding kwamen (0-1). Na ruim een halfuur kreeg Barendrecht een riante kans op de gelijkmaker toen Anass Masrhalmi, weggestuurd door Marouane Bakour, alleen op het doel afging. Zijn inzet werd echter door de keeper gekeerd. Ook Christiaan Dabaghian schoot nog een keer voorlangs.

Na rust bleven de mannen van trainer Erwin van der Woerdt ook aanvallen om de gelijkmaker te forceren. Een volley van Jacco van de Wijdeven ging over. Een snelle aanval via Marouane Bakour werd door Christiaan Dabaghian rakelings over geschoten. Rond de 65e minuut kwam SC Feyenoord toch op een 0-2 voorsprong, toen Quincy Oosterom uit een afgeslagen aanval de bal ineens op zijn pantoffel nam en raak schoot. Keeper Daniël Kumic wist daarna met enkele fraaie reddingen SC Feyenoord van een derde goal af te houden. Barendrecht kan ondanks de nederlaag terugkijken op een prima gespeelde wedstrijd tegen een ervaren tegenstander.