BELANGRIJKE DRIEPUNTER BARENDRECHT BIJ JONG VITESSE

Barendrecht 1 heeft zaterdagavond een belangrijke overwinning geboekt. Bij Jong Vitesse werd met 1-0 gewonnen door de rood/witten.

Op sportpark Papendal kwam Barendrecht in de eerste helft goed voor de dag. Anthony Biekman, die de spitspositie bezette, kreeg na een kwartier een goede kans maar schoot over. Barendrecht had toen al moeten wisselen, want de in de basis begonnen Max van Dijk kreeg opnieuw last van zijn schouderblessure en haakte geblesseerd af. Vijf minuten voor rust kon er wel gejuicht worden: Anthony Biekman was ditmaal wel trefzeker en zette Barendrecht met zijn eerste treffer voor de Bongerdbewoners op een 1-0 voorsprong.

Na de rust deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Jong Vitesse was met name in het laatste kwartier de bovenliggende partij, waardoor Barendrecht een lastige slotfase beleefde. Doordat de rood/witten de ruimte die ontstond niet wisten te benutten bleef het tot de slotminuut spannend. Na vijf minuten blessuretijd klonk echter het laatste fluitsignaal, waardoor Barendrecht zijn derde overwinning van het seizoen in de tas had.

Door de zege stijgt Barendrecht van de voorlaatste plaats naar de veertiende positie op de ranglijst. Het wedstrijdverslag volgt zondag.