BVV-ERELID WIM VONK GERIDDERD

Wim Vonk is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Vrijdagavond werd hij in de Dorpskerk verrast door vrienden, relaties en burgemeester Jan van Belzen, die hem de Koninklijke Onderscheiding uitreikte. Wim kreeg de Koninklijke Onderscheiding voor zijn jarenlange vrijwillige inzet voor onder andere BVV Barendrecht, de Businessclub van BVV Barendrecht en de stichting Vrienden van de Dorpskerk. In 2018 ontving hij hiervoor al een gemeentelijke Waarderingsspeld, nadat hij in 2015 al tot Erelid van BVV Barendrecht was benoemd.

Wim begon al in 1981 met vrijwilligerswerk bij BVV Barendrecht. Hij startte in het jeugdbestuur en was verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de diverse jeugdafdelingen. Al op jonge leeftijd organiseerde hij jeugdtoernooien en jeugdkampen. In 1986 werd hij in het hoofdbestuur verantwoordelijk voor commerciële zaken. Die rol was hem op het lijf geschreven. Zijn commerciële vaardigheden hebben de BVV zowel prestatief als in de breedte veel opgeleverd. Hij wist als bestuurslid met veel enthousiasme sponsors te vinden en te behouden. Ook het werven van nieuwe vrijwilligers is iets wat hem goed afgaat. Hij werd ook voorzitter van de net opgezette Businessclub van BVV Barendrecht, waar hij het gezicht van werd en nog altijd de voorman van is. Andere successen waren de grootschalige evenementen die hij organiseerde, zoals het Businessclub Voetbaltoernooi. Ook zijn inzet voor het financieren van het compleet vernieuwde sponsorhome en de gloednieuwe kleedkamers en hoofdtribune een aantal jaar geleden is erg bewonderenswaardig.

Wim combineerde zijn bestuurlijke functies binnen de BVV altijd met andere vrijwilligerstaken, zoals het draaien van zaterdagochtend diensten voor bezoekende teams, barvrijwilliger en (jeugd)scheidsrechter. In januari 2018 gaf Wim Vonk het stokje als bestuurslid commerciële zaken door, maar bleef hij wel voorzitter van de Businessclub BVV Barendrecht. Onder zijn leiding groeide de club uit tot een van de grootste sportieve businessclubs in de regio.

Naast zijn inzet voor BVV Barendrecht zet Wim zich ook al sinds 2006 in voor de Stichting Vrienden van de Dorpskerk. Hij heeft de stichting in 2006 als voorzitter van een nieuw bestuur nieuw leven ingeblazen. Het doel waar de stichting zich vanaf dat moment op richtte, was het financieren van de instandhouding van de Dorpskerk. Onder zijn voorzitterschap vierde de kerk haar 500-jarig bestaan en werd het een enorm succesvol jubileumjaar waarin maar liefst € 125.000,- werd ingezameld. De Koning, destijds de Kroonprins, kwam toen ook in Barendrecht op bezoek en Wim was onderdeel van het ontvangstcomité. Tenslotte is Wim ook actief als bestuurslid commerciële zaken van Sociëteit ‘Ken U Zelven’ in Sliedrecht.

Uiteraard is BVV Barendrecht trots op de Koninklijke Onderscheiding voor zijn Erelid en feliciteert het Wim via deze weg met zijn ridderschap.