BVV JEUGDJOURNAAL: JO9 BREEDTESPORT COÖRDINATOR ERIC SIEBERS

In het BVV Jeugdjournaal geven trainers, coaches en bestuurders van de jeugdopleiding van de club meer informatie geven over het reilen en zeilen van de ruim 70 (!) jeugdteams van de club. Deze week aandacht voor de JO9-afdeling van de rood/witten. Eric Siebers is jeugdcoördinator van de JO9-teams in de breedtesport en stelt zich voor.

“Ik ben 25 jaar verbonden geweest aan basketbal club Binnenland Barendrecht als speler, coach, trainer en scheidsrechter. Helaas moest ik door blessures stoppen. Zoals bij elke vereniging zijn vrijwilligers hard nodig, dus toen mijn dochter ging hockeyen ben ik daar een paar jaar team manager geweest. Inmiddels ben ik daarmee gestopt en vervolgens kwam ik naar BVV waar mijn zoontje voetbalt. Vorig jaar was ik trainer bij de JO8 breedtesport, maar door blessures ben ik daar mee gestopt. Mij werd toen gevraagd of ik de rol van coördinator op me wilde nemen.

Momenteel ben ik dus coördinator JO9 breedtesport, een groep die heel snel groeit. We zitten inmiddels op 7 teams breedtesport met totaal meer dan 60 kinderen. Een hele brede groep kinderen en een hele uitdaging met een groep variërend van fanatiek/net geen selectie tot ‘ik vind het leuk maar ben niet altijd even geconcentreerd’ en alles daar tussen in.

Na wat opstartproblemen aan het begin van het seizoen hebben we gelukkig bij elk team 2 ouders als teamleider en zijn er tijdens de trainingen ook genoeg vrijwilligers om de kinderen training te geven. In mijn rol als coördinator vind ik het ook belangrijk wat buiten het veld gebeurt en probeer ik zoveel mogelijk tijdens de training met de aanwezige ouders te praten. Als er een probleem is op de training zegt een kind dat eerder tegen zijn ouders dan tegen de trainer of coördinator. Door de corona problemen is het momenteel helaas niet mogelijk direct contact met de ouders te hebben, hopelijk gaat dat snel veranderen.

Mijn doel is dat iedereen met plezier naar de BVV komt: de kinderen, maar ook ouders, trainers en verdere begeleiders. Soms een hele klus en dan denk je ‘waar ben ik aan begonnen’, maar als je dan op de training de kinderen lekker ziet trainen maakt dat een hoop goed. Door mijn zoontje ben ik zelfs van mijn ‘regenallergie’ af ( joepie, lekker door de plassen!!)! En als er dan toch een probleempje op de training is moet dat zo snel mogelijk opgelost worden met duidelijkheid en een dosis humor.”