BVV ZOEKT SCHEIDSRECHTERSCOÖRDINATOR VOOR KOMEND SEIZOEN

BVV Barendrecht zoekt voor het aankomende seizoen 2023/2024 een nieuwe scheidsrechterscoördinator. De huidige coördinator gaat zich bezighouden met de begeleiding van jeugdscheidsrechters, waardoor er een vacature is ontstaan. Als scheidsrechterscoördinator ben je voornamelijk verantwoordelijk voor planning en communicatie. Het is wenselijk dat je affiniteit hebt met arbitrage in het voetbal, maar je hoeft zelf geen scheidsrechter te zijn.

Taken
De volgende taken horen bij de rol van scheidsrechterscoördinator:

  • Wekelijks inroosteren van clubscheidsrechters, jeugd-fluit-jeugd kandidaten en stagiairs.
  • Verzoeken indienen voor extra scheidsrechters bij Scheidsrechters op Maat (SOM), een poule van scheidsrechters die tegen een vergoeding ingezet kunnen worden.
  • Ondersteuning bieden bij tuchtzaken van de KNVB naar aanleiding van rode kaarten of incidenten
  • Organiseren start- en slotbijeenkomst voor alle clubscheidsrechters van de BVV.

Je zult samenwerken met clubscheidsrechters, communiceren met teamleiders en technisch coördinatoren en bent het eerste aanspreekpunt voor de bestuur van BVV Barendrecht.

Ondersteuning
Als scheidsrechterscoördinator kun je rekenen op de ervaren clubscheidsrechter Wim Stolk Sr. en de vertrekkende scheidsrechterscoördinator Rob Overkleeft. Zij zullen je ondersteunen bij het begeleiden van jeugdscheidsrechters en stagiairs, instructies geven aan jeugdteams en helpen bij het invullen van digitale wedstrijdformulieren. Ze zullen ook uitleg geven over (nieuwe) spelregels.

Jouw kwaliteiten
Een scheidsrechterscoördinator moet over de volgende kwaliteiten beschikken:

  • Goed kunnen plannen
  • Communicatief vaardig
  • Enthousiast
  • Flexibel

De gemiddelde tijdsbesteding is circa 2 uur per week, tot 3 tot 4 uur bij de opstart in deze functie.

Het is niet vereist om zelf scheidsrechterervaring te hebben, zolang je begrijpt welke ondersteuning scheidsrechters nodig hebben. Mocht je interesse hebben, dan kun je een cursus tot scheidsrechterscoördinator van de KNVB volgen. Deze cursus bestaat uit 4 cursusavonden van 2,5 uur en kan zowel online als op locatie gevolgd worden. De kosten van de cursus worden betaald door BVV Barendrecht.

Interesse?
Voor meer informatie of als je geïnteresseerd bent in deze functie, kun je contact opnemen met Martijn Mes via jeugdvoorzitter@bvvbarendrecht.nl.