EEN FOUTJE ACHTERIN WORDT BARENDRECHT FATAAL

Barendrecht is weer verder achterop geraakt bij de top van de Derde Divisie B. Op het eigen sportpark De Bongerd verloren de rood/witten zaterdag met 1-0 van OSS’20.

Het duel in de stromende regen was vooral eenrichtingsverkeer richting het Brabantse doel, maar de Barendrechters stonden bij de vele kansen niet op scherp. Een foutje achterin werd de thuisploeg, die ook nog eens de grote vorm mist, zodoende fataal.

Barendrecht-trainer Leen van Steensel moest vooraf flink puzzelen. Hij miste niet allen de geblesseerde Danny Monster, Timo de Graaf en Aness Serghini, Joey Jongman moest vanwege een schorsing langs de kant blijven. Een meevaller was dat de rode kaart van Sven Dijkgraaf bij Gemert was kwijtgescholden. Dus stond hij alsnog aan de aftrap, met naast hem in het centrum Tim Eekman.

De eerste kans was voor Olek Mrowicki, maar zijn schot werd met de voet gestopt door doelman Job Froeling. Niet veel later dook verdediger Jay Brand helemaal vrij op voor het Oss-doel, hij schoof de bal naast. Ook een inzet van Romano van der Stoep ging er niet in, een verdediger wist nog te redden.

Waar Barendrecht maar bleef missen, sloeg OSS’20 bij de eerste de beste kans toe. Na geklungel in de achterhoede kwam de bal in verschillende pogingen terecht bij spits Arthur Gatsjatrian, die de stuiter binnen prikte, 0-1.

Barendrecht moest aan de bak. Robbert Olijfveld schoot in, maar weer stond er iemand in de weg. Ook na de rust had Barendrecht de overhand, maar mogelijkheden voor Brent Vugts en Olijfveld hadden geen succes. Een kopbal van Dijkgraaf zeilde over het doel.

Verse krachten
Van Steensel bracht met Niels Vorthoren en Sam van de Kreeke twee verse krachten, de druk nam verder toe, maar tot grote kansen leidde het nog niet. Ook Tren Drexhage werd naar het front gestuurd. In de slotfase ging ook doelman Bradly van der Meer mee, om alsnog de gelijkmaker te forceren.

In de extra tijd, die uiteindelijk opliep naar zeven minuten, kreeg Sam van der Kreeke een enorme kans. Helemaal vrij voor het doel schoot hij naast, tot ontzetting van alles wat Barendrecht was. Dit had de 1-1 moeten zijn, maar het bleef 0-1 en zo leed Barendrecht de tweede achtereenvolgende nederlaag, weer tegen een Brabantse opponent.

Jay Brand en Luc Dielhof zetten Hicham Hauoat onder druk.
Jay Brand schiet tussen de benen van keeper Job Brand rakelings naast.
Brent Vugts houdt de bal onder controle, Justin Jonathans is te laat.
Olek Mrowicki wordt van de bal gezet door Jonas Clein.
Bradly van der Meer voorkomt met een reflex 0-2, na een inzet van Ifra Sow (12).
Veel theater in de tweede helft bij OSS ’20 om tijd te winnen.
Bram van Tiem grijpt net op tijd in om Robbert Olijfveld van het scoren af te houden.
Het schot van de ingevallen Sam van de Kreeke mist doel.
Tren Drexhage in duel met Bart Ebbers.
In een overvolle zestien lukt het Barendrecht niet om tot scoren te komen.
Sam van der Kreeke schiet ver in blessuretijd centimeters naast. De teleurstelling is groot.

Barendrecht-OSS’20 0-1 (0-1)
22. 0-1 Gatsjatrian.
Scheidsrechter Kuiper, gele kaarten: Drexhage, Van der Stoep (Barendrecht), Cifci en Van Ballegooij (OSS’20).
Opstelling Barendrecht: Van der Meer; Brand, Dijkgraaf, Eekman, Jouhri; Dielhof (67. Vorthoren), Bayram, Van der Stoep (76. Drexhage); Mrowicki (86. Karacjscun), Olijfveld en Vugts (67. Van de Kreeke).
Opstelling OSS’20: Froeling; Marsman, Van Tiem, Ebbers, Van de Vorst, Gatsjatrian (78. Van Ballegooij), Van Dolleweerd (68. Abel), Sow, Jonathans (45. Cifci), Haouat eh Clein.

Vijfde
Barendrecht blijft voorlopig vijfde met 19 punten uit 11 wedstrijden. Koploper Stedoco won en heeft 26 punten, gevolgd door Sportlust’46, UNA en TEC.

Baronie
Komende zaterdag speelt Barendrecht uit, in Breda is Baronie de tegenstander. De aftrap is om 18.00 uur.

Wedstrijdbeelden

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden