EEN GALA-HELFT GENOEG VOOR BARENDRECHT (WEDSTRIJDVERSLAG)

Barendrecht heeft zich zaterdag in de Derde Divisie knap hersteld van de valse start in en tegen Nijkerk. De rood-witten klopten op het eigen sportpark De Bongerd Ter Leede met 4-1. Bij de rust was het al 4-0 en eigenlijk al beslist.

Barendrecht-trainer Jack van den Berg begon achterin opnieuw met Joost Mangert op de plek van de nog niet fitte Stanley Husen. Verder bleef de vertrouwde formatie van de afgelopen weken intact.

De start van de thuisclub was overdonderend. Al na 35 seconden was het raak voor Barendrecht. Peter de Lange kreeg de bal vrij voor het doel en prikte met links binnen, 1-0. Zijn tweede van dit seizoen. Nog geen twee minuten kon De Bongerd weer juichen. Bram de Bruin versnelde op het middenveld, liep de Ter Leede-defensie eruit en bood Qjell Krolis een niet te missen kans, 2-0.

Bezoekers die deze zonnige zaterdag iets te laat waren, zullen verbaasd hebben opgekeken. Maar nog was de koek niet op. Na ruim een kwartier was het de beurt aan Marouane Bakour om door de Sassenheimse afweer te snijden. Alleen voor de keeper wist hij wel raad met deze kans, 3-0. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk al snel gespeeld. Ter Leede, gepromoveerd naar de Derde Divisie en vorige week gewonnen van degradant VVSB, stond erbij en keek er naar.

Barendrecht kreeg kansen op meer maar Bakour en de opgestoomde verdediger Luivenno Statia kwamen net tekort voor het doel. Vlak voor de rust werd het nog 4-0 ook. Nu was het Niels Vorthoren die op aangeven van De Bruin raak kopte, zijn allereerste treffer voor Barendrecht. Tegenvaller was dat Marouane Bakour, geraakt door een Ter Leede-speler, naar de kant moest. Zijn vervanger was Bas Mourits.

Schriftelijk
De tweede helft had achteraf het beste schriftelijk afgedaan kunnen worden. Barendrecht bereikte nooit meer het niveau en vooral het tempo van de galavoorstelling in de eerste helft. Peter de Lange zag een inzet gered door de keeper, een gemikte voorzet van Statia kon nog maar net tot hoekschop worden verwerkt.

Vijf minuten voor tijd maakte Ter Leede er nog 4-1 van, door invaller Jim Gillissen. Het was het enige smetje op een verder vlekkeloze zege van Barendrecht, dat daarmee de eerste winst in de Derde Divisie boekte.

De 1-0 van Peter de Lange na 39 sec. wordt uitbundig gevierd.
Bram de Bruin versnelt, loopt de Ter Leede-defensie eruit en biedt Qjell Krolis een niet te missen kans, 2-0.
Cees Krijgh lapt smaakmaker Marouane Bakour op na een onbestrafte torpedatie van keeper Clé Vos de Mooij. Bakour moet later geblesseerd uitvallen.
Onder Ter Leede druk zet Qjell Krolis Marouane Bakour vrij voor de keeper, 3-0 .
Marouane Bakour scoort beheerst 3-0
Bram de Bruin zet afgemeten voor. Niels Vorthoren kopt onhoudbaar langs keeper Clé Vos de Mooij
Topscorer Peter de Lange vuurt op het doel
Luivenno Statia passeert Jordly Petronia en verrast daarna bijna keeper Clé Vos de Mooij met een geplaatste voorzet
Trainer Jack van den Berg probeert in de brandende zon zijn team scherp te houden
In de 85e minuut heeft Nick van der Ploeg het nakijken, na een geplaatste kopbal van Jim Gillissen, 4-1

Barendrecht-Ter Leede 4-1 (4-0)
1. 1-0 De Lange, 3. 2-0 Krolis, 17. 3-0 Bakour, 43. 4-0 Vorthoren, 85. 4-1 Gillissen.
Scheidsrechter Timmer, gele kaarten: Bakour (Barendrecht), Mouchih, Hoekstra, Van Otterlo en Steemers (Ter Leede).
Opstelling Barendrecht: Van der Ploeg,; Eekman, Mangert, Van Dijk, Statia; Vorthoren, Dorst, De Bruin; Krolis (64. Van der Wal), De Lange (80. Driesse) en Bakour (43. Mourits).
Opstelling Ter Leede: Vos de Mooij; Hoekstra (30. Petronia), Boelee, Van der Lans, Mouchih; Robertson, Wajer (55. Echahbouni), Van Otterlo; Bok, Limon (66. Gillissen) en Steemers.

Middenmoot
Barendrecht heeft nu 3 punten uit 2 wedstrijden. Daarmee klimmen de rood-witten naar de middenmoot in de Derde Divisie. Bovenaan staat DVS’33 met 6 uit 2, ook Sparta Nijkerk, Harkemase Boys en Hoek hebben de volle buit.

ODIN’59
Komende zaterdag speelt Barendrecht uit tegen ODIN’59. In Heemskerk wordt om 14.30 uur afgetrapt. ODIN verloor zaterdag met 1-0 van Hoek. De ploeg heeft nu 3 punten.