EERSTE PLAATS VOOR MO19 IN HERFSTCOMPETITIE

De trainers Omar Tahya (hoofdtrainer) en Juan Sahertian (assistent) zijn op 19 juli 2021 gestart met de voorbereiding van het selectie meidenteam MO19-1. Op de eerste plaats is de doelstelling van beide trainers de ontwikkeling van alle speelsters. “Omdat we een selectieteam zijn, hebben we ervoor gekozen in ons eerste seizoen vroeg te starten zodat we alle speelsters goed hebben leren kennen – en omgekeerd ook, want wij zijn nieuw op deze club – en zo objectief mogelijk een eerste beoordeling hebben kunnen maken”, aldus Omar en Juan.

“We hebben een prima voorbereiding gehad en een aantal oefenwedstrijden kunnen spelen zodat speelsters kunnen wennen aan onze manier van spelen en de opdrachten die ze meekrijgen kunnen uitvoeren. Dat duurt even, omdat speelsters moeten wennen aan elkaar en onze manier van spelen. De eerste competitiewedstrijden was het nog even zoeken naar de juiste positie voor elke speelster, maar daarna werd het spel per wedstrijd beter. Ook tactisch gezien werd het spel beter doordat de speelsters zich aan het ontwikkelen zijn. Soms was het niet altijd even makkelijk voor de speelsters omdat ze iedere training en wedstrijd uitgedaagd worden om beter te worden en zo mentaal net die extra stap te kunnen zetten.”

“De meiden hebben vanaf dag één dat extra stapje kunnen zetten, dat was wennen maar we zijn heel erg trots op deze groep”, aldus Omar en Juan. Door wilskracht en hun prestaties is het gelukt op de eerste plaats te eindigen in de herfstcompetitie en dat is een hele knappe prestatie!

Het herkennen en doorontwikkelen van talent is een van de drijfveren van de trainers van de MO19-1. “Als karakter wint van talent, heeft talent geen karakter”, aldus de trainers. Verder probeert de staf de speelsters klaar te stomen voor het grote werk en dat is de stap naar de senioren.

Wil je ook presteren op hoog niveau en uitgedaagd worden binnen onze groeiende meiden- en damestak? Meld je aan voor een proeftraining bij Martijn Visser, technisch jeugdcoördinator meiden (06-38055347) of per e-mail (groepscoordinator-m@bvvbarendrecht.nl).