FEYENOORD ACADEMY EN BVV BARENDRECHT VERLENGEN PARTNERSCHAP

Feyenoord Academy heeft de partnerovereenkomst met BVV Barendrecht deze week met drie seizoenen verlengd. Hiermee zetten beide clubs hun samenwerking op het gebied van het opleiden van jeugdvoetballers door tot medio 2021.

BVV Barendrecht was in 2015 de zesde amateurvereniging waarmee Feyenoord Academy een partnerschap aanging. Met de samenwerking met de Academy-partners draagt Feyenoord bij aan de ontwikkeling van het Nederlandse voetbal. De voetbaltechnische kennis, maar ook de expertise op het gebied van bijvoorbeeld voeding, videoanalyse en medische begeleiding wordt via workshops en demonstratietrainingen gedeeld met de coaches en kaderleden van topamateurverenigingen.

De voorbije jaren is BVV Barendrecht een waardevolle partner gebleken voor de Stadionclub. Coördinator Academy Partners Remco Heerkens is dan ook blij met de verlenging: “De samenwerking met BVV Barendrecht is de afgelopen jaren naar tevredenheid verlopen. De club heeft een hele mooie ontwikkeling doorgemaakt, wat heeft geresulteerd in de statustoekenning van Regionale Jeugdopleiding (RJO). Feyenoord Academy heeft de afgelopen jaren een bijdrage kunnen leveren doordat onze trainers en specialisten veelvuldig in contact waren met de trainers en daar ook demonstratietrainingen, presentaties en clinics hebben verzorgd.”

Martin Seltenrijch, voorzitter van BVV Barendrecht, kijkt eveneens met tevredenheid terug op het partnerschap: “We zijn constant bezig om onze eigen opleiding verder te professionaliseren. Het is voor onze trainers daarom erg interessant om een kijkje in de keuken te kunnen nemen van een professionele jeugdopleiding. De link tussen beide clubs is er al doordat er veel jongens met een Feyenoord-verleden bij Barendrecht spelen of gespeeld hebben. Het partnerschap verrijkt de onderlinge binding alleen nog maar meer. Ik kijk dan ook uit naar hoe we ons partnerschap in de toekomst verder uit gaan werken.”