G-VOETBALTOERNOOI CBV DIT JAAR OP WOENSDAG 31 JULI

Het jaarlijkse G-voetbaltoernooi van de Coaches Betaald Voetbal wordt deze zomer afgewerkt op woensdag 31 juli. Ook bij de 27e editie van het bijzondere toernooi is BVV Barendrecht gastheer van de ruim 400 voetballers met een verstandelijke of lichamelijke beperking.

Bijzonder aan het G-voetbaltoernooi is dat alle coaches uit het betaalde voetbal hun medewerking verlenen. Zij coachen die dag een eigen team van gemiddeld tien voetballers met een beperking, die ook in de tenues van deze profclubs mogen uitkomen. Ook diverse scheidsrechters uit het betaalde voetbal zijn doorgaans present om de wedstrijden in goede banen te leiden. Samen met de organisatoren bezorgen zij de voetballers vaak de dag van hun leven.

BVV Barendrecht is al vanaf de start van het toernooi 27 jaar geleden de gastheer en mede-organisator. Tientallen vrijwilligers van de club plannen hun zomervakantie om het toernooi heen, of nemen een vrije dag om hun bijdrage te leveren aan het prachtige evenement. Zij kunnen woensdag 31 juli dus alvast in hun agenda omcirkelen.